PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

13
jun

Jeg skal følge mit hjerte

af Dea Daily

Hele livet har Thanh fået at vide, at hun skal gøre det, hun selv føler er rigtigt for hende. Forældrene er ligeglade med, om hun er homo eller hetero. Men danske lesbiske har til gengæld haft det svært med hendes ubekymrede buddhistiske livssyn.

 

 


OM THANH

• Buddhist
27 år

Født i Vietnam, opvokset i Odense, bor i København
Læser forsikringsmatematik på KU
Er vokset op med buddhistiske og konfucianistiske værdier, som i hendes familie vil sige at give andre det, man selv håber at modtage.


En sjælden gang imellem spiller hun ukulele. Lidt oftere står hun på skateboard. Hun bruger meget tid på Københavns Universitet, hvor hun læser forsikringsmatematik. Hun er hele tiden buddhist. Og lesbisk. Det kan alt sammen forenes, fortæller Thanh Le Ngúyen:
»Min tro og mine forældres måde at være på har gjort det meget nemt for mig at springe ud. De accepterede det og sagde: Nå ja, vi har jo lært dig at gøre det, du selv føler er rigtigt. Så kan vi ikke fornægte, at du er lebbe.«

Som stort set alle de vietnamesiske flygtninge, der kom til Danmark i 1980erne, havnede Thanhs familie i Odense. Her er forældrene fortsat en del af et vietnamesisk miljø, hvor cirka en tredjedel er buddhister og resten kristne.

Gør familien ære
Hjemme hos Thanh har man altid taget afslappet på buddhismens fysiske ritualer. De besøger ikke templet i Odense og beder kun sjældent.
»Det var kun når min bror eller jeg skulle til eksamen. Så tændte min mor røgelsespinde, fordi det gerne måtte gå godt,« fortæller Thanh. Hun har ikke selv bedt, siden hun flyttede hjemmefra i 2004 for at læse i København.
»Et eller andet sted tror jeg på Gud, og alligevel gør jeg ikke. Men jeg er også et mix af to verdener,« forklarer hun.

Læs resten af Thanhs historie om, hvordan det hænger sammen med hendes seksualitet, buddhismen og karmaen når man pifter eks-kærestens cykel her

Se Thanh svare på spørgsmålet:
Hvordan var det at springe ud som lesbisk i et buddhistisk hjem?