PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

6
jun

Jailhouse: Danmarks mest åbne fængsel

Du kan komme og gå, som det passer dig og får kun med staven, hvis du har lyst. Jailhouse er en fredelig temabar for LGBTer og deres venner i København K.

Blottede mursten, støbejernsmøbler, blå rotorblink og intime cafébåse bag tremmer. Jailhouse er dunkel på alle tider af døgnet, men i loftet hænger også en diskret discokugle, som vidner om kælderværtshusets sande identitet. »Fængselstemaet er kun en skal. Jailhouse er en helt almindelig bar, en kulisse, der gør hverdagen lidt sjovere,« fortæller ejer Carsten Elfen, som står bag baren.

Han er uniformeret som fængselsbetjent, det er et must. »Det skal være synligt, hvem der er på arbejde, og hvem der er gæst. Og mange synes, at det er sjovt, vi står i uniformer, selvom de ikke er til det,« oplyser han.

Faktisk sker det jævnligt, at gæsterne prøver at luske skjorten af bartenderteamet mod betaling. Højeste bud har været 1.000 kroner, men de i alt syv bartendere på vagtplanen må beholde uniformen på. De veksler i øvrigt lige fra unge og splejsede til brede og modne. På en stille aften skal man som gæst i det mindste kunne bage lidt på strømeren bag baren. »Jo mere vi spiller op, jo sjovere er det for folk. Og så er der nogle, der er heldigere end andre!« siger Carsten med et lumsk grin.

Egentlig skulle Jailhouse have ligget på hjørnet af Studiestræde og Larsbjørnstræde, hvor kaffebaren Livingroom ligger i dag. Men bygningens ejer ville ikke huse en bar, og derfor åbnede Carsten sin temabar lidt længere nede ad gaden. Det var den 10. maj 2002, i år fylder Jailhouse 10 år.

Læs resten af historien om Jailhouse, tre almindelige misforståelser og ting du sikkert ikke vidste her