PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

2
jul

Jagten på sommerfugle i maven

FILMANMELDELSE: In Bloom

Kærligheden indtræder og kærligheden forgår, men aldrig helt smertefrit. I In Bloom får vi et portræt af eventyrets slutning. Den slags, der ikke ender med “til deres dages ende”.

Vi møder Kurt og Paul, der er gæster til samme fest, men tydeligvis ikke sammen. Stemningen mellem dem er anspændt og bitter, og det er tydeligt, at der ligger en særlig fortid bag de to. Tiden skrues syv måneder tilbage, til dengang Kurt og Paul var det perfekte, nyforelskede par.

Mens Paul arbejder i et supermarked for at tjene til føden, gør Kurt brug af mere illegale metoder og sælger stoffer. Paul har tilsyneladende ikke de store problemer med, at hans kæreste er pusher, men han deler ikke hans trang og lyst til at ryge hash. Forskellen virker dog ikke til at påvirke deres forhold, og det er først da Kurt ved et tilfælde for øje på fyren Kevin, at han begynder at sætte spørgsmåltegn ved sit parforholds værdier. For hvornår ved man, at man har mødt den eneste ene? Hvad nu hvis den næste fyr, måske Kevin, er flottere, sjovere og mere kompatibel? Spørgsmålene begynder at bore sig ind i Kurts bevidsthed, og begæret i ham tager overhånd.

Vi bliver vidner til et forhold, der langsomt visner og følelser, der aldrig helt forgår. For forholdet slutter, som den slags ofte gør, i en ambivalens af splittede følelser. Det gør In Bloom til en empatisk stærk og identificerbar historie, der ikke blot handler om to mænd i et forhold, men to mennesker i et forhold. For i begærets forvirring er alle fortabte. Uanset køn og seksuel orientering.

Det der gør denne film særligt interessant er den jordnære og autentiske måde et helt almindeligt forhold portrætteres. Meget lig den så populære bøssefilm Weekend fra 2011. De tanker og følelser, der udspilles omkring bruddet og handlingerne efterfølgende er utroligt relaterbare. Tanner Rittenhouse og Kyle Wigent spiller Paul og Kurt så overbevisende, at man ikke kan undgå at blive følelsesmæssigt påvirket. In Bloom er ikke nogen “feel-good movie”, men  det er en ærlig film, der på intelligent vis udfordrer forestillinger og værdier når det kommer til kærlighed, tab og begær.

3af5_web