PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

30
aug

Interview: Hun var vores tennishelt, da Wozniacki gik med ble

af Signe Markvard

I 22 år var Tine Scheuer-Larsen Danmarks bedste kvindelige tennisspiller. I dag har sportsikonet indtaget hjemmefronten – og vundet.

Det perfekte slag forplanter sig gennem fodsålerne, spændes op gennem kroppen, og synger i håndledet, før ketsjeren rammer bolden. Et livs erfaringer med præcision af verdensklasse er ikke vederlagsfrit, slet ikke for en tennisspiller. Kroppen har ingen glemmebog.
»Og nu er det altså pay back time,« smiler Tine Scheuer-Larsen.

I 22 år, før Wozniacki toppede, var den nu 45-årige spiller den højest rangerende tennisstjerne i Danmark. I 1986 opnåede hun en 34. plads på verdensranglisten, og som bedst lå hun 14 på double-ranglisten. »Hvor Caroline nu kører Formel 1, kører jeg Gokart,« griner Scheuer-Larsen.

Selvom den lyse tennisspiller i april måned blev opereret for slid i knæet, er hun allerede tilbage på tennisbanerne i Hellerup. Her pudser hun teknikken af hos de 10-18-årige elitebørn, der fremskaffer friske slag under solen.

Smash fra Ølstykke
»Jeg elsker det og føler virkelig, at jeg har noget, som jeg kan give videre. Tennis går lige i blodet,« siger hun.

Selv var hun to år, da hun holdt sin første ketsjer. I nogle år sloges den lidt med badmintonketsjeren om hendes gunst, før den overlegent vandt. »Lad os sige det, som det er,« siger Tine Scheuer-Larsen og blinker med øjet: »Tennis er bare en federe sport.«

Hun har vidst, at hendes håndled stemte sjældent godt overens med den gule bolds triumf, siden hun som syv-årig bankede sit første matchpoint hjem mod en otte-årig knægt på barndommens hjemmebaner i Ølstykke.

Læs resten af interviewet med Tine Scheuer-Larsen og se de flotte billeder af hende her

Køb PROUD! Magazine #4 på tryk her