PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

10
nov

Imponerende kunstfilm om kendt herreduo

FILMANMELDELSE: How Are You

Michael Elmgreen og Ingar Dragset mødte hinanden på en bar i indre København en nat i 90’erne. På vej hjem finder de ud af, at de bor i samme opgang, endda kun adskilt af en enkelt etage. Den umiddelbare tiltrækning, der opstod imellem de to mænd, blev hurtigt til et kunstsamarbejde, der affødte værker som The Kiss og When a Nation Falls in Love With Itself. Værker, der, som filmen selv, berører emner som seksualitet, demokrati og identitet.

How Are You er noget så sjældent som en kunstfilm, der formår at være interessant selv for folk, der ikke er synderligt kunstinteresserede. Instruktør Jannik Splidsboel tager os med tilbage til begyndelsen på kunstnerduoen Elmgreen & Dragset, da deres kærlighed stadigvæk blomstrede, og Ingar (som dengang var aktiv klovn) strikkede sin del af, hvad der skulle blive deres første Instant Baby, og følger dem til åbningen af The Collectors ved Venice Biennale i 2009.

Splidsboel har valgt at fokusere på processen bag Elmgreen & Dragsets værker med The Collectors som et af de primære udgangspunkter. Dermed lader han skildringen af deres personligheder, seksualitet og omgivelser komme som et naturligt resultat deraf. Vi bliver dog på ingen måde afskåret fra deres privatliv, men det er tydeligt, at det er kunstprocessen, der har tiltalt Splidsboel mest. Dette bevirker, at mange af de små interviews og private optagelser bliver lagt ind i kunstens kronologi frem for den faktiske tid. Et valg, der giver filmen en særegen charme og fastholder beskuerens opmærksomhed fra start til slut.

4af5_web

2 Responses

  1. Det lyder som en rigtig spændende film – det havde været rigtig smart, hvis anmelder havde fortalt hvor man kunne se den. Jeg synes, at det er en ret væsentlig del af en filmanmeldelse. 😉

  2. Grunden til, at vi ikke skriver det er, at den ikke vises nogen steder. Den er ikke udkommet på dvd og blev kun vist en enkelt gang i forbindelse med årets filmfestival.