PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

7
jun

Ortodoks og vild med mænd

FILMANMELDELSE: Eyes Wide Open

Israel har tidligere fostret homofilmene Yossi & Jagger og The Bubble. Hvis der er noget, filmmagerne kan dernede, så er det at skrue heeelt op på konflikttermostaten, og det gør man også i Eyes Wide Open. De stakkels bøsser placeres igen i det mest umulige og for homoseksuelle ørkesløse miljø.

The Bubble præsenterede israelsk/palæstinensisk kærlighed og Yossi & Jagger kredsede om bøsselivet i hypermaskuline militæromgivelser. Denne gang finder de to herrer hinanden i det kultur-ortodokse jødiske kvarter i Jerusalem, da den ganske smækre Ezri får arbejde hos hos den ældre og særdeles gifte slagter, Aaron. Rygterne svirrer, og det hele får selvfølgelig konsekvenser, men historien er egentlig ikke sindsoprivende nyskabende, overraskende eller cliffhanger-spændende.

Filmen giver et portræt af et samfund, der er bygget på oldgamle traditioner og kulturelle dogmer, som ikke tåler kompromisser i en homoseksuel retning. Den er velspillet og flot, og den bevidst minimalistiske dialogstil fungerer godt. Hverken de elskende mænd eller historiens øvrige parter siger ret meget; der hviler en stilhed over lange dele af filmen, som står i skarp kontrast til den konflikt, der udspiller sig lige under overfladen.

Handlingen mangler dog lidt mere gods end den selvfølgelige konflikt mellem religion og seksualitet. Vi har set det hele før, men serveringen er original og filmoplevelsen fremragende.

4af5_web

[product id=”7224″]