PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

7
mar

Hvad er det for noget med Heaven?

Forvirringen hos Københavns festglade homoer har været stor den sidste uges tid. I lørdags, den 2. marts, var der ringet til sidste omgang nogensinde for LGBT-diskoteket, Heaven. Årsagen til lukningen var alvorlig sygdom, og der blev holdt stor afskedsfest til ærgrelse for mange.

Men allerede dagen efter offentliggjorde Heaven på deres Facebook-side, at de igen åbner – blot i andre lokaler på den anden side af Rådhuspladsen. Men hvordan hænger det nu sammen? Er sygdommen forsvundet? Holder I os for nar? Hvad foregår der egentligt?

PROUD! spørger George, der er leder af Heaven. Han kan godt forstå undringen i Københavns homomiljø: “Jeg ville også have tænkt: “Hvad fanden foregår der?!” hvis det var mig, når vi sådan lukker den ene dag og åbner igen den næste.”

Men det hele er gået meget stærkt, og mens vi taler sammen i telefonen, kan jeg høre hammerbanken og boremaskiner, der kører i højt gear i baggrunden. Der arbejdes på højtryk for at gøre det “nye” Heaven klar til åbningen på fredag, 8. marts. Det var nemlig først på dagen for lukkefesten, at aftalen om de nye lokaler, den tidligere klub Celcius, faldt på plads.

George fortæller, at da Bjarne – der ejede det “gamle” Heaven – havde fået besked fra sine læger om, at hans kræft havde spredt sig og der ikke var mere de kunne gøre, besluttede han sige for at sælge Heavens lokaler. Han havde allerede et godt tilbud på hånden. Selvom lederne, George og Linda, havde forkøbsret på stedet og ønskede, at Heaven skulle fortsætte, havde de ikke økonomien til at slå til.

“Den nye ejer ville ændre konceptet, og så kunne vi ikke gøre andet end at lukke,” fortæller George. “Men jeg havde set, at Celcius’ lokaler stod tomme, og det var først sidste onsdag, at jeg kontaktede dem for at høre, om vi måtte overtage dem.”

Med under en uge til at få alting til at klappe til åbningsfesten, har både George, Linda og hele deres personale travlt i disse dage. Men bliver det nye Heaven bare en tro kopi af det gamle? Til dét svarer George både ja og nej.

“Det er det samme personale, samme priser og samme DJs. Men fremover kommer vi ikke til at servere mad. Vi har kun åbent torsdag, fredag, lørdag og indtil kl. 22 skruer vi op for hyggen med bordfodbold, pool, karaoke og den slags. Vi arbejder stadig på detaljerne. Og så er der jo den nye udsigt over Rådhuspladsen – den er fantastisk!”

Til alle dem, der er trætte af gymnasietøser og turister på seksuel sightseeing på deres yndlings-homosted, så kan det nye Heaven måske giver et kærkomment break.

“Vi kommer til at have et nyt fordelskort, der giver gratis entre, lader folk springe køen over og den slags. Vi håber, at det kan hjælpe til at sortere lidt i vores gæster,” siger George.

Det nye Heaven holder housewarming i morgen, 8. marts.

1 Response

  1. Det lyder jo alt sammen meget godt, men george har det med at gå konkurs med alle sine beværtninger, om det er rejsekongen, heaven (det første), boiz, ad libitum, i tivoli, heaven (det andet) og nu heaven (det tredje)? Tror næppe det er sidste gang george åbner et sted, for at lukke det kort tid efter. Jeg har ikke været på heaven 2, og kunne ikke forestille mig at jeg ville støtte heaven 3.