PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

8
feb

Homohøjdepunkter ved Berlinalen

Fra i morgen og 10 dage frem stiger frekvensen af hede bøssekys drastisk på de tyske lærreder. Det samme gælder for pigernes vedkommende, når den anerkendte tyske filmfestival, Berlinalen, løber af stablen 9.-19. februar.

Berlinalen har, til trods for, at det ikke er en decideret LGBT-filmfestival, en stolt tradition for udpræget fokus på LGBT-relevante film. Hver år uddeles “Teddy Awarden” til bedste spillefilm, dokumentar og kortfilm i genren. Yderligere uddeles en speciel Teddy Award til en kunstner, der med sit livsværk har være med til at skabe tolerance og åbenhed omkring seksuelle minoriteter.

Manden bag Berlinalens udtrykte LGBT-agenda var ingen ringere end Manfred Salzgeber, én af fædrene til Berlins homobevægelse som vi kender den i dag. Både i berlinske biografsale og på de aktivistiske barrikader har Salzgeber nedbrudt mange fordomme om seksuelle minoriteter og AIDS. Han var i mange år leder af den såkaldte Panorama-sektion af filmfestivalen og begyndte i 1980’erne at vise LGBT-film som en fast del af programmet.

PROUD! Magazines anmelder er selvfølgelig på pletten i homometropolen Berlin. Her er nogle af de mest lovende film, vi har i kikkerten ved årets Berlinale:

Keep the Lights On
Thure Lindhart spiller med i denne halvbiografiske historie om forholdet mellem den tyske filmmand Erik og advokaten Paul (Zachary Booth). Det er instruktøren Ira Sachs’ egen historie om forholdet til en mand, der levede et traditionelt familieliv ved siden af. Keep the Lights On var også udvalgt til årets Sundance Filmfestival.


Kuma

Fatma bor i Wien med sin famile, der holder sig strengt til deres tyrkiske, konservative traditioner. Da den unge tyrkiske kvinde Ayse bliver giftet ind i familien, opbygger hun og Fatma et stærkt venskab. Kuma er historien om dette forhold og den smerte, der opstår mellem de to kvinder, da Ayse overtræder grænserne for venskabet.


Look at Me Again (Ohle Pra Mim de Novo)

Look at Me Again er en road movie, der tager os med rundt i det vilde nord-østlige Brazilien. Vores guide er Silvyo Luccio, der – som hun selv siger det – er født som kvinde, viste sig at være lesbisk og nu er en mand. En visuelt indtagende rejse gennem kønsnormer og traditioner.


Kronjuvelarne

Et trekantsdrama som tager sin begyndelse, da den unge kvinde Franancia bliver anholdt for mordforsøg på direktørsønnen Richard Persson. Under forhøret rulles hele hendes utrolige livshistorie op; vi følger hende igennem den usædvanlige opvækst med en alkymist-far, mødet med den store kærlighed og frem til den skæbnesvangre nat. Det lyder måske ikke specielt gay, men der går rygter om spændstig ishockey-herre-humpty-dumpty undervejs!

Følg med her i løbet af de næste 10 dage, når anmeldelserne fra årets Berlinale begynder at trille ind.
Vi glæder os til at holde dig opdateret!