PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

31
aug

Homoetnisk fotoudstilling indtager Aarhus Festuge

af Tine Kristensen

Som mellemste søn i en pakistansk familie, hvor mor har bukserne på og Allah sætter den værdimæssige dagsorden, har Fahad Saeeds vej til afbalanceret homoseksuel ikke altid været lige let. Men tilpas og med masser af aktivistisk begejstring, fortalte han tirsdag eftermiddag om sig selv, sin opvækst og familiens forhold til hans seksualitet. Det skete i forbindelse med Sabaahs fotoudstilling “I Andre Rammer”, der vises på Kvindemuseet i Aarhus frem til 4. september.

Årets tema for Aarhus Festuge er “Beautiful Mistakes – Skønne fejl”. Med dette fokuserer Festugen blandt på andet selvstændighed, åbenhed, og personlighed. Netop dette forsøger Sabaah ifølge deres hjemmeside, at skabe med udstillingen: “Vi ønsker med projektet at give plads til de liv og den kærlighed, der leves og udleves uden for de gængse heteroseksuelle eller majoritetsetniske rammer. Vi vil fremstille de udfordringer og muligheder, der opstår, når man har anden baggrund og seksualitet end de fleste andre danskere.” Derfor mente Stop AIDS, Ud Af Skabet Aarhus, LGBT Aarhus og Kvindemuseet, at “I Andre Rammer” passede perfekt som seriøst modspil til de aarhusianske festuge-festivitas.

Seks forskellige fotografer og skribenter portrætterer med “I Andre Rammer” Marcel, Thanh (læs mere om Thanh her), Michael, Cédric, Yara og Anna. Alle seks deler de deres fortællinger om livet som lesbisk, bøsse eller transperson med minoritetsetnisk baggrund. Fotoudstillingen er ikke i sig selv ikke prangende, men suppleres med et gratis og absolut læsværdigt katalog, hvori du finder de seks historier i fuld længde – dette alene er entréens 45 kr værd.

“I Andre Rammer” vises på Kvindemuseet frem til 4. september – entre 45 kr. Udstillingen har tidligere været vist i Warehouse 9 i København.

Interesserer religion og homoseksualitet dig? Så læs flere artikler om temaet her