PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

28
apr

Højt til loftet i savannens saunaklubber

Der findes en sød børnesang om Giraffen Gumle, der gik en tur på Afrikas savanne og græd og græd, fordi han ikke kunne danse vals. Den ender med, at han møder en hungiraf, der siger »pyt – for jeg vil hellere flette hals.«

Rørende, men det er godt for den lieberkindske troværdighed, at der ikke findes et tredje vers. Det ville nemlig højst sandsynligt ende med, at Gumle lavede en Zsa Zsa Gabor og langede kællingen én. Thi 94 procent af alle unge Gumler vil faktisk hellere flette hals – ’necke’ med andre tyre.

Necking består ikke kun af halsfletning, girafferne kærtegner hinandens hoved og ben eller lugter til hinandens genitalier og slikker hinandens ryg så ikke overraskende fører necking ofte til, at dyrene bestiger hinanden. Det lyder som et glimrende, romantisk samleje, men romantikken går lidt af, når man hører, at de også gør det i grupper og sjældent med den samme. (Ikke fordi der er noget galt med det!)

Der findes også homoseksuelle hungiraffer – girafkøer. Men det er mindre én procentdel af kvindelig necking, der fører til sex.

Men selvfølgelig er der også masser af heteroseksuel aktivitet blandt de langhalsede – for eksempel bestiger ældre køer ind i mellem yngre tyre. Men heldigvis for produktionen af yndige girafkalve vender en stor del af tyrene sig mod kvindeligt selskab, efterhånden som de bliver ældre og ikke længere er den hotteste hals i savanneklubben.


OM GIRAFFEN

Levested
Den afrikanske savanne syd for Sahara.

Livret
Drøvtyggere med en 45 centimeter lang, smidig tunge (mon køerne ved det?). Deres højde gør det selvfølgelig besværligt at nå græs og buske, men til gengæld er de i stand til at nå blade på træerne i op til seks meters højde.

Fysik
Den højeste giraf, man har målt, var 5,88 meter høj, men gennemsnittet for hanner er 5,3 meter og 4,3 meter for hunner. En nyfødt unge er omkring to meter høj. Giraffen skyder en topfart på cirka 50 km/t, hvilket sammen med den imposante størrelse og et pænt hårdt spark gør, at dens eneste naturlige fjende er løven.

Sociale vaner
Giraffen er et flokdyr, men flokkene er ikke faste, så det kan altså sagtens lade sig gøre at være løs på tråden i sine unge år, uden at nogen tager anstød af dét.


Læs om flere dyr i alle regnbuens seksuelle orienteringer her