PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

21
feb

Hjernerystende libido på overdrive

FILMANMELDELSE: Concussion
Berlinalen 2013

Abby lever et tilsyneladende glimrende, men sexløst familieliv i en rig forstad til New York med Kate og deres to børn. Da sønnen en dag uheldigvis påfører hende et flækket øjenbryn og dertilhørende hjernerystelse, er det dog mere end blot hovedet, der får sig en rystetur. Midtlivskrisen indfinder sig og begynder med ét at buldre og brænde i mellemgulvet. Hun køber en gammel hærget loftslejlighed i byen, som hun med hjælp fra sin entreprenørven, Justin, med fyr og flamme begynder at sætte i stand.

Inden længe koger hendes libido dog over, og hun ser sig selv i seng med en kvindelig sexarbejder. Og Justin – han ved ét og andet om sexarbejde, da han tilfældigvis dater en moderne alfons, der går under navnet “The Girl”. Han får den fine idé, at Abby kan komme sin hyper-liderlighed til livs ved selv at sælge seksuelle ydelser. Det kræver ikke mange overvejelser, og med lidt koordinationshjælp fra Justin og “The Girl” er hun hooked. En kop kaffe senere – og vupti, så er der lagengymnastik for alle pengene i loftslejligheden.

Abby er spillet af Robin Weigert, der hele filmen igennem har et lille, sexet smil på læben, som man simpelthen ikke kan stå for. Hun er indtagende, hun er voldsomt overvældende. I rollen som kriseramte Abby giver hun den rigtigt gas på spinningskurset, jogger panisk løs på løbebrættet og derefter er der sørme stadig overskud til vild rumtumlen i kanen med den ene klient efter den anden. Hold på hatten for et energibundt!

Concussion bliver aldrig til meget andet end en let komedie; perfekt til en lørdag aften med kæreste, popcorn og hygge i sofaen. Det er dejligt befriende at se en velproduceret ægteskabskrisefilm med et lesbisk par i centrum, om end Kate og Abbys håndtering af de ægteskabelige kriser til tider virker lidt for let købt. Det er vel de færreste, der reagerer med et: “Breathe. Have sex. Grow up” på sin kones nylige prostitutionskarriere. Usandsynligt cool.

3af5_web

[product id=”13270″]