PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

20
feb

Herrekærlighed i prisbelønnet gangsterfilm

FILMANMELDELSE: My Brother the Devil
Berlinalen 2012

Fem års forberedelse og research og blot 28 dages filmoptagelse skulle der til for at realisere Sally El Hosaini’s fremragende debutfilm, My brother the Devil.

De to brødre Mohammed og Rashid bor i Londonforstaden Hackney med deres forældre. Den 14-årige Mo forguder sin storebror, der forsørger familien med de penge han tjener som pusher for én af de lokale gangstergrupper. Rashid har derimod intet ønske om at se lillebroren ende op i det samme lort som ham selv og kæmper en hård kamp mod Mos stigende interesse for og fascination af det rå machobroderskab, Rashid er en del af.

Da et bande-hævnopgør kører helt af sporet, begynder Rashid langsomt at stille spørgsmålstegn ved sin livstil. Og da mødet og bekendtskabet med fotografen Sayyid intensiveres, åbner en hel ny verden af muligheder sig for ham.

Mos følelse af svigt og forvirring over brorens stigende fravær derhjemme og i bandemiljøet, får ham imidlertid til at søge broderlig anerkendelse og opmærksomhed hos bandemedlemmerne. Da han opdager, at Rashid og Sayyids forhold er andet end arbejdsrelateret, går hans verden itu.

David Raedekers smukke, stemningsskabende billeder, den imponerende lydside og ikke mindst lillebror-Mo (Fady Elsayed i sin debutrolle!) og Rashids (James Floyd) formidable og rørende skuespil, sender os rundt i hele følelsesregistret.

Sally El Hosainis fem års forberedelse bragte hende dybt ind i den machoprægede ghetto-gangster-verden, hun så modigt konfronterer. Flere af protoganisterne er hentet fra virkelighedens bandemiljø, én af dem fungerede sågar som hende nærmeste manusvejleder under indspilningen – og ses i filmen som halstattoveret bad-ass.

My brother the Devil har allerede vundet den europæiske Cinema Label Prize, som hjælper til med at åbne dørene til en masse europæiske biografer. Så nu er der ingen undskyldning. Se den.

5 af 5

[product id=”9849″]