PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

19
nov

Herlige jodlende lesbiske tvillinge

FILMANMELDELSE: The Topp Twins

Dokumentaren The Topp Twins fortæller søstrene Lynda og Jools’ fælles livshistorie. De midaldrende tvillinger har med en potpourri af komiske karakterer og folkelige sangtekster charmeret sig ind i new zealændernes hjerter i årtier. I 2009 udkom denne film om dem, og den blev hurtigt den bedst sælgende og mest populære dokumentar fra ø-samfundet i Langtbortistan nogensinde.

Som højaktive, dedikerede politiske aktivister i 80’erne og fra starten åbent lesbiske er Jools og Lynda svære ikke at beundre for deres ukuelighed og idealisme. Som seer kan jeg derfor bære over med – sågar charmeres af – den uforfalskede mandhaftighed, øresønderrivende jodlen og Søs-og-Kirsten-goes-hillbilly-stil.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Topp-tvillingerne elsker dét, de gør og skaber sammen. De stråler om kap, afslutter hinandes sætninger og morer sig hjerteligt hele filmen igennem. De gør dokumentaren til en ægte og ukommerciel oplevelse, der uden at anstrenge sig lærer os om selvaccept, tolerance og ubegrænset søskendekærlighed.

Historien om de uhøjtidelige, autentisk kitschede kvinder fortælles lige ud ad landevejen. Grænsende til uopfindsomt. Men historien er god og holdes oppe af hovedpersonernes overflod af karisma.
Det er derfor meget nemt både at holde af dem og deres film.

3 af 5


Læs flere anmeldelser af film om LGBTer i musikverdenen her