PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

22
mar

Hed affære spoilet af en overdosis freudianisme

FILMANMELDELSE: Bloomington

I kølvandet på den hyper-populære Loving Annabelle er kommet ganske hæderlige Bloomington. Igen kaster vi os over lærer/elev-forholdet, der bliver lidt for hedt.

Denne gang er eleven den collegestuderende Jackie (Sarah Stouffer), der forlader en karriere som skuespillerinde i en science fiction serien til fordel for nogle år med næsen i studiebøgerne i Bloomington.

På den anden side af katederet har vi psykologi-professorinde Catherine Stark (Allison McAtee), der unægteligt er noget af en godte. Hun er dog frygtet for sin skarpe tunge (ahem!) og berygtet for at lokke de studerende med i seng – mandlige som kvindelige.

I løbet af cirka fem minutter har hun da også, på højst utroværdig vis, fået charmet trusserne af vores tidligere sci-fi-heltinde, og de indleder et forhold, der bestemt ikke er egnet for skolebestyrelsens øjne. Magtforholdet og generationskløften mellem de to kvinder samt overvejelser om forholdets holdbarhed er omdrejningspunkter for resten af filmen.

Til McAtees store fortjeneste tror vi rent faktisk på, at den noget ældre Catherine er oprigtigt interesseret i Jackie. Deres gensidige tiltrækning virker troværdig, men de dybere grunde til deres interaktion er lige rigeligt psykoanalyseret af manuskriptforfatterne. En tydeligt fraværende moderfigur og Cathrine, der skærer maden ud for Jackie. Jo tak, Freud, vi har fanget den.

Filmens klipning kunne være skarpere, og set-designet er tomt og karakterløst. Men selvom filmen har flere odds imod sig, lykkes det Bloomington at gøre mig engageret i forholdet, give et par gode grin og nogle velskruede intime scener.

3 af 5

Læs flere anmeldelser af LGBT-film med fokus på alder her
[product id=”6083″]