PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

27
aug

Han tog tæskene: Første åbne bøsse i amerikansk topsport

af Dea Daily
fra artiklen “Sport for åbne skabslåger”
Læs hele artiklen her

David Kopay spillede i NFL 1964-1972 og stoppede som professionel i en alder af 29 år. Blandt andet efter to sæsoner hos Washington Redskins.

Springet: Her spillede også Jerry Smith, og de to fyre havde en hed affære, afslørede Kopay mange år senere, i ’86. Anledningen til at fortælle var sørgelig: Smith havde tabt en unfair kamp imod AIDS, men havde nægtet at kommentere sin seksualitet til det sidste.

Det gjorde David Kopay til gengæld allerede i sin selvbiografi i ’77 som den første fyr i de tre store sportsgrene i USA: Amerikansk fodbold, baseball og basketball. Siden fulgte endnu to amerikanske fodboldspillere, Roy Simmons i 1992 og Esera Tuaolo i 2002.

Landingen: Siden blev han ambassadør for FGG, Federation of Gay Games, og er fortsat en ivrig aktivist for homorettigheder i sportens verden. Han havde som beskrevet trukket sig tilbage som spiller, da han sprang ud, men der var alligevel store karrieremæssige konsekvenser: Trænerdrømmen blev forpurret. I stedet har David Kopay ernæret sig som indkøber i onklens gulvfirma i mange år.

Læs hele artiklen “Sport for åbne skabslåger” her.
Den fortæller også historierne om 5 andre sportshomoer gennem tiderne

Historien er fra PROUD! Magazine #4. Køb det på tryk her