PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

2
aug

Han stod, hvor knytnæven endte

For fire år siden blev Niels slået ned en sen aften udenfor Cosy Bar.

»Jeg og en kammerat var taget i byen. På et tidspunkt sagde han til mig, at der var en fyr, der nedstirrede mig. Jeg kan ikke huske, hvordan han så ud, kun hans blik, og det var ikke rart.«

Niels Nygaard var godt lakket til, selvom det kun var lille-onsdag. På et tidspunkt gik han alene ud på gaden for at få lidt luft.

»Det næste jeg husker er, at den her fyr har slået mig ned og står og skriger »bøsserøv, bøsserøv, BØSSERØV!«. Jeg vågner op med en flækket overlæbe,« fortæller randrusianeren og fører en velplejet pegefinger langs et lyst ar fire-fem centimeter nord for munden.

Motivet for overfaldet var efter Niels’ opfattelse ikke »bare« homofobi, men også selvhad hos voldsmanden.

»Han var østeuropæer, og jeg tror, at jeg mindede ham om, at han nok var noget, han ikke havde lyst til at være. Jeg mindes svagt, at han først spurgte mig, om jeg ville med et sted hen, og at jeg sagde nej. Det var der han gik amok,« fortæller Niels.

Det var ellers et af de få rolige tidspunkter i Studiestræde, så der var ikke mange mennesker, men de nærmeste råbte op og løb hen mod Niels og hans overfaldsmand, som stak af. Niels og kammeraten tager chokerede på skadestuen og ringer til politiet.

»Jeg blev spurgt, om det ikke var en god idé at sove på det. »Det var jo på Cosy«. Så jeg lod det ligge. Men det er ærgerligt, og det synes jeg bestemt ikke, man skal. Men jeg skammede mig og var irriteret på mig selv over, at jeg ikke kunne give et signalement af ham.«

Læs mere om Niels’ overfald og status på hatecrimes i Danmark her