PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

18
okt

Guide: De bedste LGBTQ-film i 2011

af Tine Kristensen

Før hed vores helt egen årlige filmfest Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival. Men med et konstant voksende antal konsonantforkortede seksuelle minoriteter, var en navneændring tiltrængt og 2011 blev året, hvor filmfestivalen kunne præsentere det tidsvarende og mundrette navn ”MIX Copenhagen”. Igen i år er filmfestivalen garant for et bredt udvalg af LGBTQ-film, der spænder fra det ypperlige og kunstfærdige til det syrede og grænseoverskridende. PROUD! Magazines anmeldere glæder sig til at indfinde sig i biografmørket fra d. 21. oktober og give dig vores dom over så mange film som overhovedet muligt. Følg med her på proud.dk, på Twitter eller Facebook.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge at din dyrebare tid og sparepenge på i årets filmprogram?
Her får du en guide til de film vi forventer os allermest af.

BECOMING CHAZ
Årest åbningsfilm er dokumentaren om Chaz Bono gennem det første år af hans medieovervågede kønsskifte – Chaz’ mor er nemlig ingen ringere end Cher. Fra testosteronbehandlingen, til hans brystfjernelseso-peration får vi et ærligt og underholdende indblik i et liv, en familie og et parforhold i kønsskiftets vold. Vi så og anmeldte filmen i forbindelse med London Lesbian & Gay Film Festival tidligere på året.

Læs anmeldelsen af Becoming Chaz her

Billetter kan bestilles her


WEEKEND

Roserne vælter ned over den britisk film Weekend, der handler om et one night stand, der udvikler sig til mere end bare dét. Gennem tre lidenskabelige dage, følger vi Russell og Glens vekslen mellem at flirte med nyforelskelsen og konstatere virkelighedens begrænsninger. Filmen har for nyligt fået prisen for bedste spillefilm ved Skeive Filmer i Norge og har i det hele taget skovlet både publikums- og jury priser ind.

Billetter kan bestilles her


THE NIGHT WATCH

Hvis du ikke allerede har set de tidligere filmatiseringer af Sarah Waters’ romaner Fingersmith, Affinity og Tipping the Velvet, har du snydt dig selv for lesbiske filmoplevelser i absolut topklasse. Der er tale om historiske dramaer baseret på prisvindende romaner, alle produceret med BBC i ryggen.

I filmatiseringen af Sarah Waters’ femte roman følger vi fire skæbner i London i årene efter 2. verdenskrig, hvis liv er uløseligt forbundet af deres voldsomme oplevelser under krigen.

Filmen vises både i København og Aarhus. Billetter kan bestilles her


HEARTBEATS

Instruktøren af sidste års publikumsfavorit, I Killed My Mother, står bag denne film om Marie og Francis (spillet af instruktøren selv) der er bedste venner og uadskillelige indtil de en dag møder den bedårende Nico, der falder i begges smag. Der er dømt seksuelt forvirrence trekantsdrama i fransk særklasse når Xavier Dolan igen i år spiller med filmmusklerne.

Billetter kan bestilles her
Heartbeats kan købes på dvd her

PROUD! Magazine har tidligere anmeldt  Kaboom!, Tomboy og Patrik 1,5, der også vises på årets filmfestival.
Du kan downloade hele festivalprogrammet her