PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

25
feb

Goddag, mit navn er en filmsucces

Venskabet imellem Minna Grooss og Iben Haahr Andersen kan udkonkurrere de fleste ægteskaber. Igennem 25 år har de nået at rejse sammen. Dele kontor. Grine. Græde. Lave musik. Knalde. Beslutte, at de vist bare skulle være veninder. Bo sammen ad flere omgange. Skabe dokumentar-hittet Goddag Mit Navn er Lesbisk.

Og så er de stadig glade, når de mindst et par gange om ugen ser hinandens fjæs, hvilket må være den afgørende forskel på deres sølvbryllupslange venskab og et gennemsnitligt ægteskab. I stedet for at skrive en sang med 12 vers på melodien “Den evigglade kobbersmed” og booke et forsamlingshus, markerede Iben og Minna tilfældigvis jubilæet med en film, som andre også kunne have glæde af.

Goddag Mit Navn er Lesbisk er den største danske homofilmsucces i nyere tid. Den opnår fortsat international anerkendelse på homofilmfestivaler ude i verden, og det er dokumentarduoen selvfølgelig ret godt tilfreds med. »Det er virkelig skønt! Det er det, man gerne vil, når man laver sådan en film. Jeg har en klar idealisme i mig, jeg vil gerne gøre homoseksualitet mere synligt for mennesker – især dem, der ikke tolererer det,« fortæller Minna.

Læs hele artiklen om Minna, Iben, deres film og sommer-affæren, der startede deres venskab her