PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

15
jun

Troende på trods

FILMANMELDELSE: For the Bible Tells Me So

Denne film giver mig ikke ligefrem mental konfettiregn af overvældelse over kreativitetsniveauet. Men For The Bible Tells Me So virker alligevel fint og skiller sig lidt ud fra mange andre dokumentarfilm i krydsfeltet mellem homoseksualitet og religion. Vi får historien fra forældrenes synspunkt. De kæmper med at acceptere deres børns seksualitet, griber sagen an på hver deres måde og publikum gennemgår konsekvenserne sammen med dem. Man mærker tydeligt den indre kamp og udvikling, disse forældre har gennemgået for kærligheden til deres sønner og døtre.

Fra familien i konflikt, der elsker deres datter og ønsker at have hende i deres liv, men har svært ved at acceptere hendes livsstil, til forældrene, der går fra religiøs fanatisme til LGBT-aktivisme med deres homoseksuelle søn ved deres side. Alt sammen er det gode historier, fortalt lige efter bogen og uden unødigt fyld.

Filmen er 100% på homo-siden og alle de sædvanlige religiøse anti-homo argumenter skydes i sænk én efter én af velformulerede præster, biskopper (bl.a. Desmond Tutu) og selvom For The Bible Tells Me So ikke er hverken elegant eller en stor kunstnerisk oplevelse, er den en rigtig god og gedigen dokumentar-oplevelse, der opfylder et klart behov.

3 af 5

[product id=”5451″]