PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

8
maj

Fra tørklædemuslim til homoaktivist

af Dea Daily

For fire år siden opdagede Marias familie, at hun var kærester med en pige. Islam og et åbent liv som lesbisk kan sjældent forenes, så Maria pakkede en sportstaske, stak af hjemmefra og har ikke set sig tilbage siden.

 

 


OM MARIA

• Muslim
23 år

Bor i København

Indretningskonsulent

Er født og opvokset i Danmark, men har mellemøstlig baggrund.

Hun bar tørklæde, indtil hun sprang ud som lesbisk.


I dag er Maria kun tildækket én gang om året. Det er til Copenhagen Pride, hvor hun har en lille maske på. Førhen bar hun altid tørklæde og viste kun sit ansigt og sine hænder. Sådan så hun også ud, iført tørklæde og lyserød Eastpack-rygsæk, da hun første gang satte sine fødder hos Sabaah.

Det er en forening, som støtter og informerer seksuelle minoriteter med anden etnisk baggrund end dansk. Her mødte Maria mange andre homoseksuelle, som kæmpede mod familiens forventninger og kulturelle og religiøse dogmer. Muslim og homo kan sjældent stå i samme sætning uden problemer.

I dag har Maria alligevel forenet de to sider af sig selv, men det har ikke været gratis, for hun har ikke set sine forældre, sine søskende eller sine gamle venner i fire år. Som hun ser det, er kulturen dog en større faktor end religion.
»Den mellemøstlige kultur er nok sat 50 år tilbage sammenlignet med det vestlige syn på homo- og transseksuelle. Så vi er i bund og grund der, hvor man kæmper for, at det ikke er en sygdom eller noget, folk ser som skamfuldt,« forklarer hun.

Maria tror på Allah, men hun beder og praktiserer troen på sin egen måde. Tørklædet blev lagt på hylden, da hun var 19 år. Læs resten af historien om Maria her

Se Maria svare på spørgsmålet:
Hvordan er det at være en minoritet i minoriteten?

3 Responses

 1. Alexander

  Jeg synes det er utroligt modigt af Maria at springe ud. Jeg kan forestille mig at det er svære for kvindlige muslimer at springe ud end mandlige muslimer, som jeg.
  De er fra fødslen opdraget til at de er i trygge rammer og at familien er deres støtter. At Maria har taget dette enorme skridt er én ting, men åbent at fortælle om det er en helt anden ting.
  Jeg kender selv til at springe ud og har desværre heller ikke kontakt til min muslimske familie. Jeg kender til de spørgsmål og den fortvivlelse der følger.
  Du er et inspirerende menneske Maria. Mashallah!
  Lev lykkeligt og frit.

 2. Patrick

  Det er mennesker som Maria der gør verdenen til et bedre sted og skaber fred mellem forskellige verdener.

  Jeg håber at muslimske hemmelige homosexuelle læser dette og ser: “hey – det KAN lykkedes” 🙂