PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

29
okt

For meget hjemmevideo over svensk doku-romance

FILMANMELDELSE: For You Naked
MIX Copenhagen 2012

En af Skandinaviens mest anerkendte kunstmalere, Lars Lerin, beslutter sig efter mange års personligt kaos med angst, alkohol- og pillemisbrug for at finde kærligheden. Han får kontakt til en fascinerende ung brasilianer på Skype, og ikke længe efter rejser Manoel – som kalder sig Junior – til Sverige for at give forholdet en chance. Lars og Junior flytter sammen i et nyligt købt hus på landet, hvor det meste af tiden går med besværede gloser og stilhed. Dokumentaristen Sara Broos følger dem i deres svære rejse mod harmonisk tosomhed.

Det lyder umiddelbart som en potentielt rørende historie, der udfordrer den klassiske kærlighedsopfattelse og romantiske fortælling. I praksis bliver For You Naked desværre en meget akavet omgang. Rent filmisk er den utroligt langsommelig med lange sekvenser, så det er næsten umuligt at fastholde interessen, og budskabet virker hverken særligt interessant eller normrykkende. Spændingskurven er simpelthen for flad.

Hele dokumentaren er filmet med håndholdt kamera, hvilket ofte giver dokumentarer såvel som fiktionsfilm et autentisk præg. Heller ikke dette fungerer efter hensigten i For You Naked, da udtrykket bare emmer af hjemmevideo og dårlig kvalitet med kornede og rystede billeder.

Jeg kan dog ikke underkende, at For You Naked er en utraditionel kærlighedshistorie. At se en svensk socialfobisk kendis og en ung brasiliansk danser, som på trods af både aldersforskel, kulturelle og sproglige barrierer vil slå sig ned sammen, er i sin essens et interessant setup. De to karakterer voksede på mig med deres synlige og mærkbare kærlighed til hinanden. De er nødt til at flytte bjerge med deres kærlighed, og i en blanding af blind insisteren og naivitet rykker parret rent faktisk grænser.

Alt i alt er For You Naked et fascinerende møde med et usandsynligt par – trods den kejtede og kedsommelige form.

2 af 5
[product id=”8129″]