PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

9
aug

For 100 år siden: OL-bøsse udelukket

Et utal af mennesker er igennem tiderne blevet fældet af homofobiske paragraffer. Her er tre kendte foregangsmænd, som modigt trodsede lovens bogstav for at følge deres hjerte og underliv.

Dagens medier svælger i den aflagte tennisprins Frederik Fetterleins eskapader. Men både i tennistalent og seksuel løssluppenhed overgås han af den for mange danskere ukendte Leif Sadi Rovsing.

Rovsing er tidligere dansk, norsk og svensk mester i tennis. Han deltog ved OL i Stockholm i 1912, og ved VM i Barcelona i 1929 vandt han sølv. Og så var han bøsse. I 1917 udelukkedes han fra at deltage i tennisturneringer i Dansk Boldspil Unions regi (dengang var tennis og fodbold organiseret i det samme forbund) med den begrundelse, at DBU så sig selv som ansvarlige for at »skærme den Ungdom, som kommer på Boldspillepladserne for Paavirkning fra homosexuel Side«.

Rovsing sloges for sin ret til at spille igen, men det lykkedes ikke for ham. Derfor tog han konsekvensen og stiftede sin egen klub (Dansk Tennis Club), byggede sin egen hal og arrangerede sine egne turneringer. Rovsing lagde aldrig skjul på, at han var homoseksuel. Heller ikke hans fascination af meget unge mænd var en hemmelighed, og således skrev han flere bøger om sine rejser til varmere himmelstrøg og møderne med »de brune drenge«.

Læs om flere forfulgte kendishomoer i PROUD! Magazine #7 her