PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

10
apr

Festival til ære for homovenlig præst

Fra og med 15. juni kan vi homoseksuelle også blive gift i den danske folkekirke. Den mulighed er ikke kommet af sig selv. For eksempel skylder vi tak til en præst ved navn Ivan.

Sognepræsten Ivan Larsen går på pension i denne måned efter 35 års arbejde i Sankt Stefans Kirke på Nørrebro i København. Det sker ikke i andægtig tavshed, men med hujen, bifald og musik. Ivan Larsen er nemlig en yderst afholdt mand og præst, idet han i tre årtier har talt de homoseksuelles sag, når det gjaldt kirkens rummelighed – eller mangel på samme. Den afgående præst er selv åbent homo og påkaldte sig en del offentlig opmærksomhed, da han og kæresten Ove blev gift 1. oktober 1989 som et andet bøssepar i verdenshistorien.

Fordi han i så mange år har været et stort og vigtigt forbillede for andre homoseksuelle og har turdet åbne munden og slå i bordet, hyldes Ivan Larsen med en femdages festival (“FestIvan”) i Stefanskirken 16.-20. april.

Hver aften fra mandag d. 16. til fredag d. 20. april vil der være masser af leben i kirken. Du kan opleve et nyt gratis arrangement hver aften kl. 19, og både Ivans mange fans og alle andre er inviterede. FestIvan vil både byde på foredrag, orgelkoncert, filmaften, musik og en stor overraskelse. Se programmet for FestIvan her