PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

23
okt

Female-to-male trans finder flot fodfæste

FILMANMELDELSE: Romeos

Romeos er fortællingen om den unge female-to-male transseksuelle Lukas og de problemstilinger, der opstår, når både omgangskredsen og overgangen fra kvinde til mand skal tackles.

Lukas flytter til en ny by, hvor den eneste, han kender, er en gammel veninde fra hans tidligere liv som pigen Miriam. Plantet på pigeafdelingen konfronteres Lukas konstant med følelsen af ikke at passe ind og angsten for at blive opdaget og afvist – og dét endnu mere, da forelskelsen også rammer ham.

Det er en velgennemført kærligheds- og modningshistorie med følsomt flair, som gennem mange små detaljer giver et godt indblik i de evigt nærværende tanker og dagligdags problematikker, der fylder livet for en transseksuel. Man kunne have ønsket sig et mere realistisk og positivt kærlighedsobjekt end den lokale hypermacho scoretyr, som næsten lidt for passende hedder Fabio.

Alt i alt er det dog en umådeligt berigende og velspillet indie-film; særligt Rick Okon gør det formidabelt som Lukas. Romeos er absolut sine 94 minutter værd og det er forfriskende med en female-to-male transfilm, der ikke slutter i hverken depression eller død.


[product id=”5399″]