PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

22
mar

Far, far og terrier

Lige siden Heino og Brian mødte hinanden for ti år siden, har de haft fantom-kriblen i æggestokkene. I dag er fyrene fædre til en hvid terrier på ni år og lille Lucca på tre. Med allerstørste fornøjelse udlever de den småborgerlige provinsbøssedrøm i Frederikshavn.

Lyshårede Lucca trisser rundt på parketgulvet i sin Hello Kitty-kjole, imens fædrene fortæller om deres lille familie. Når hun er hos dem, kan hun godt lide at være fin.
»Hun er meget mere piget her, end når hun er hjemme hos sin mor. Jeg ved ikke hvorfor,« siger Heino Pedersen og laver en uvilkårlig jeg-er-uskyldig-gestikulation med hænderne.
»Det er det første, hun siger om morgenen: Skal jeg have kjole på i dag? Det vil hun gerne,« fortsætter Brian Hansen. Moderen er en lesbisk kvinde, som parret fandt sammen med for at kunne sætte et barn i verden. De to husstande deler tiden med datteren fifty/fifty, og det fungerer glimrende.

VILLE bare være far
Brian og Heino er begge fra Skagen, men mødte hinanden på chatstedet Ofir – det var før Boyfriends tid. Brian var 28 og Heino 22, de skrev ganske uskyldigt sammen om computerrelaterede emner. Men snart begyndte de at ses, og så gik det stærkt.
»Jeg var sammen med en pige før, og det var Brian også, så det kom lidt bag på os, at vi fik DE følelser. Vi vidste begge to godt, at der var lidt tendenser i den retning, men jeg havde ikke drømt om, at jeg skulle bo sammen med en fyr,« fortæller Heino med landets allernordjyskeste dialekt.

Læs resten af historien om den nordjydske regnbuefamilie og andre af slagsen her i PROUD! Magazine #2

De dygtige skribenter hos Homotropolis har skrevet en udemærket artikel om bøssers brug af udenlandske rugemødre. Den kan læses her