PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

19
sep

Europæisk hovedstad for læder, bikes og ballebehåring

Der er talrige fetichevents at rejse til Berlin for i løbet af året. Her har du den ubetinget største og mest mangfoldige. Hvad enten du søger tips til udarbejdelsen af dit næste læderoutfit, vil feste og sexe hårdt igennem eller bare er nysgerrig, er du velkommen til Folsom.

For mange læderbøsser og andre feticister er påsken den primære højtid. Her valfarter man til Berlin, hvor sextræf og fester for hardcorefans ligger særligt tæt.

Men der er ingen grund til at gå ned med fetich blues resten af året. Siden 2003 har en flok ihærdige gutter banket kontinentets største event sammen.

»Det var kort sagt et par læderfyre, der tænkte: Folsom er sjovt i San Francisco, hvorfor ikke lave det i Europa?« fortæller  Robert Kastl, som har været medarrangør i to år.

Hvert år er der fuldt knald på Schönebergs gader den anden weekend i september.

»Folsom er en gadefest og dermed en måde at komme ud på. Fetichgrupper fra hele Europa kommer med deres bod, og vi kan hilse på hinanden. Man kan købe alt muligt og ellers se, hvad der sker…« fortsætter Kastl.

Gør, hvad du vil, med hvem du vil
Sex spiller en central rolle for de fleste gæster, og der er fester hver aften ugen igennem.

»Man fester og danser og kan have sex, hvor det passer en. Folk gør, hvad de vil, med hvem de vil, det er ganske almindeligt i Berlin,« forsikrer arrangøren.

»Og i øvrigt er det ikke afhængigt af køn eller seksuel orientering. Vi har også et fetichpublikum iblandt heterokvinder.«

Halvdelen af Folsoms gæster er udenbys eller -lands fra, og mange kommer igen år efter år.

»Berlin har et godt ry, fordi vi altid har været en stor fetichby og ret accepterende omkring seksuel mangfoldighed – også internt i homomiljøet,« siger Robert Kastl.

Læse mere om fetish, lak og læder i bøssernes by, Berlin, i resten af artiklen her