PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

6
dec

Et one-night-stand der blev snakket ihjel

FILMANMELDELSE: Room in Rome

Alba (Elena Anaya) og Natasha (Natasha Yarovenko) er begge på gennemrejse i Rom. Her mødes de en aften på en bar og tiltrækkes af hinanden. Alba er spansk og til kvinder. Natasha er fra Rusland og forlovet med en mand. Resten af filmen udspiller sig på Albas hotelværelse, hvor de tilbringer en nat sammen, inden de hver især skal videre næste dag. Timerne på hotelværelset går med at have sex og lære hinanden at kende.

Room in Rome lægger op til at være et erotisk møde mellem to fremmede, der søger afstand fra deres hverdagsproblemer og -identitet. De mødes i begær og glemmer verden omkring dem – opfinder sig selv på ny ved at lyve om hvem de er. Ideen er god, rammerne er fine, billederne er dragende, men dialogen fungerer mildest talt ikke. Trods hæderlige skuespillerinder kommer vi aldrig under huden på hovedpersonerne.

Filmen sætter sig på mange måder mellem to stole. Plottet (der er baseret løst på den chilenske film En la Cama) kan ikke bære filmens 103 lange minutter. Kvindernes brug af avancerede engelske gloser harmonerer hverken med deres kraftige accenter og ellers korte sætninger. Dette øger kun replikkernes utroværdighed og virker slet ikke naturligt.

http://www.youtube.com/watch?v=qtIzZP5mquU

Kiksede, overflødige scenarier er der nok af; Alba, der falder i søvn under forspillet. Amours pil, der må trækkes ud af Albas hjerte af Natasha. Roomservice-fyren Max, der pludselig spiller op til en trekant og en overflod af Bing-søgninger det åbenbart er nødvendigt vi overværer. Scenerne flagrer rundt og der er et utal af løse ender om incest, tragiske børnulykker o.l. i dialogen.

Kan man abstrahere fra alt dette byder filmen på to flotte kvinder, der er nøgne det meste af tiden. Og gudskelov for det, for sexscenerne fungerer. De er troværdige og velspillede. Trods “novice forføres af erfaren”-plottet forkæles vi med en ikke-stereotyp fremstilling, der lader dem være lige aktive/passive. Der er generelt godt styr på arme, ben og kameravinkler i de hotte scener, hvor vi  heldigvis også er forholdvist forskånet for de elendige replikker.

Flowet kommer aldrig til at fungere i filmen og der tærskes rigeligt langhalm i den tvivlsomme, overordnede pointe. Så meget, at man nogle gange nærmest føler sig talt ned til. En tur tilbage i klipperummet, hvor 103 minutter skæres ned til 30 ville klæde historien gevaldigt. Især hvis de implicerede damer holder deres kæft. Begær og lyst i et one night stand er noget, der sker spontant. Ikke noget der skal snakkes stolpe op og stolpe ned om.

2 af 5
[product id=”6374″]