PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

25
mar

Et års fængsel til dramalærer for sex med elev

Fra artiklen “Forbudte lærestreger”.
Læs hele artiklen her

Homoseksualitet kan være tabubelagt. Det samme er sex og kærlighed på tværs af aldersskel, og autoritetsbrud i form af lærer/elev-forhold er ret lakrids. Put det hele i én pulje, og du har en saftig skandale med tabloid-tække. Eller en vemodig kærlighedshistorie. Her er et eksempel fra gråzonen.

Mange var i 2009 i tvivl om, hvad de mente om Helen Goddard og hendes påståede forelskelse i den kvindelige elev (læs mere her). Hun er jo selv kvinde, hvor farlig kan hun være? Men stiller vi en mand på den anden side af katederet, skifter stemningen hurtigt. Så er der tale om en syg, pædofil stodder!

I tilfældet med den 27-årige dramalærer David Le Brocq og hans 15-årige elev, Karl (billedet), måtte selv de mest kristiske dog erkende, at der var to villige parter.

Miseren startede, da Karl i starten af 2004 listede en seddel med sit mobilnummer ind i hånden på Le Brocq efter en time på Thamesbridge College. De to begyndte at sms’e, og forholdet tog for alvor fart, da læreren i en brandert ringede til teenageren og erklærede ham sin store kærlighed.

Det slap han heldigere fra end de fleste, og snart fulgte besøg hos Karls familie, hvor han blev introduceret som ny kæreste. Til trods for, at moderen havde sine bekymringer, tillod hun forholdet, da sønnen tydeligvis »elskede David Le Brocq og [hun] gerne ville se ham glad«. Han virkede ifølge hende som »en positiv indflydelse på Karl«.

Affæren stod på i et halvt års tid, men endte i august 2004, da det kom frem, at Le Brocq skulle være far til en lærerkollegas barn. En mand med mange jern i ilden, tydeligvis.

Parret gik på fredelig vis hver til sit, og ingen yderligere ballade ville være kommet ud af sagen, hvis ikke Karls søster havde nævnt forholdet for en lærer.

På daværende tidspunkt var Le Brocq blevet viceinspektør på Bovington Middle School og blevet indstillet til en National Teacher of the Year award. Men både stilling og prisnominering smuldrede mellem fingerene på ham, da han blev anholdt i september 2005. Retten fandt dog, at der var beviser for, at forholdet havde været »gensidigt«. Ifølge begge parter nægtede dramalæreren også at gå ”all in”, før Karl var fyldt 16.

I 2006 fik Le Brocq et års fængsel for at have misbrugt sin position som autoritet og må i den forbindelse også sluge 10 år i registeret for sexforbrydere.

Læs flere artikler med fokus på LGBTer og alder i PROUD! Magazine #6 her