PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
apr

Endnu en eventkalender i homomiljøet

LGBT-miljøet har fået en lille ny. Vi har faktisk fået flere, men lad os starte ved eventkalenderen og nyhedssitet Afterlife.dk, der gik i luften 12. april 2012. Vi har fået en lille sludder med Nanna, som har taget initiativ til sitet. Men først et hastigt overblik over alle de nyhedssites og kalendere, det lille miljø i Danmark har i forvejen:

  • I november 2011 fik vi genoplivet Homotropolis.com, et friskt nyhedssite, hyggehjørne og eventkalender. Holdet bag har haft en travl vinter med både daglige historier og arbejde i kulissen. Det har mundet ud i et nyt, fyldigt undersite på engelsk. I eventsammenhæng dyrker Homotropolis især hovedstaden.
  • Veteranerne fra Out&About, “Danmarks største nyheds-medie henvendt til homo/bi/trans-miljøet”, har efterhånden været i sving i 10 år. Out&About fører også kalender over miljøets aktiviteter, ligeledes primært i København. O&A skiller sig ud fra mængden idet de så vidt vides er den eneste aflønnede redaktion på et dansk homomedie.
  • XQ28 er udkommet online siden 2006. Tejs og co. har travlt med nyt fra ind- og udland samt en kalender over homovenlige events.
  • Homosocialt Fællesskab finder du udelukkende på Facebook. Her findes der grupper for alle større byer i Danmark, hvor man kan lave eller reklamere for arrangementer.
  • Vi må ikke glemme vennerne hos PrideNews.dk (siden 2009), som også laver radio med mere. Her er ganske vist ingen kalender, men til gengæld deciderede lokalredaktioner.
  • Os selv, PROUD! Magazine, fører ikke kalender over miljøets aktiviteter pt. Vi er ikke et nyhedsmedie per se, men fokuserer primært på original kulturjournalistik og portrætter af almindelige, ukendte, danske homoseksuelle, som kan inspirere eller underholde dig. Siden 2010 er vi udkommet på print hvert kvartal.

 

Og SÅ nåede vi til den nye pige i klassen, Afterlife.dk. Bag står 21-årige Nanna fra Odense. Hun er webdesigner og fik idéen til en LGBT-kalender for cirka et halvt år siden:

»Jeg surfede rundt og så meget, som lidt lignede den idé, jeg selv havde. Så tænkte jeg: Okay, måske er det ikke lige det, jeg skal satse på. Men fordi jeg selv kan lave hele hjemmesiden besluttede jeg alligevel at tage udfordringen op,« fortæller hun til PROUD!

Vi har jo allerede en del kalendere i Danmark. Hvordan er Afterlife anderledes?

»Mange af de andre sider handler mest om nyheder. Her er det omvendt, nyhederne kommer i anden række. Og så prøver jeg at komme ud til de helt små foreninger. Man kan selv indtaste events, så hvis man sidder i en lille flække i Jylland kan man selv skrive ind. Og så syntes jeg, vi trængte til noget mere moderne.«

 Nogle vil måske mene, at vi har rigeligt med event-sites i forvejen. Hvad siger du til det?

»Det kan jeg godt forstå. Men jeg føler, at de andre er lidt outdatede. Jeg har lavet forespørgsler hos folk i miljøet på, om de ved, hvad Homotropolis er. »Ja, det er en gammel onlineavis.« De ved ikke, den eksisterer. Og Out&About er mere for de ældre typer og de inkarnerede homoer i København. Afterlife er meget for de unge, der lige er sprunget ud. Jeg kan godt se, der er mange andre kalendere, men jeg håber selvfølgelig på, at min bliver nummer ét, og jeg vil give 100 procent for det,« slutter fynboen.