PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

13
jun

I en verden sort som kul

FILMANMELDELSE: Sort
David Adlers afgangsfilm fra Den Danske Filmskole 2014
Se hele filmen her (gratis)

Dybt nede i en skyttegrav sidder Robert og Anton. To unge soldater. Midt i en krig – ved Vestfronten i 1916. Midt i mørket og elendigheden. Hvor ondskaben omslutter dem som mørket der omgiver dem. Men selv her hvor alt er Sort, er der et glimt af kærligheden.

David Adler har skabt en voldsom, dyster, grum og grusom animationsfilm. Ved hjælp af motion capture-teknikken, hvor rigtige skuespillere får påsat elektroder på hele kroppen, for at overføre deres bevægeler til en computer, bliver animationen i Sort nærværende og realistisk. Stilen er rå og poetisk og indfanger gruen og virkeligheden i et iskoldt greb. Vi kastes rundt i skyttegraven i mørket sammen med de to knægte, mens de gør alt for at overleve og undvige angreb, giftgasser og projektiler. Selv deres egne overordnedes absurde umenneskelige ordre bliver en kamp om ikke kun at overleve, men leve.

Robert ligner mere en zombie end et menneske uden næse og ører og Anton, drengen der aldrig før er blevet kysset, er bleg som et lig. De er groteske af udseende som verden de bevæger sig i, men stadig mennesker. Næsten uden dialog og på under tyve minutter bliver animationsfilmen Sort et lille lysglimt af håb for en bedre verden.

4af5_web