PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

22
dec

En monogam bøsses bekendelser

KLUMME. Selvom det lyder frygteligt heterokedeligt, så er sandheden den, at det lykkelige forhold mellem mig og min mand vel bedst kan betegnes som monogamt. Allerede her er jeg stemplet som bitterbøssen med misforståede ejerfornemmelser og jalousidjævle på skulderen. Vi er nærige med os selv og hinanden. Vi sammenblander sex og kærlighed. Vi går glip af en masse. Vi får ikke udvidet vores seksuelle horisont.

Og så er der det med selve ordet. Monogami. Det er altså fesent. Lidt som en psykiatrisk diagnose eller noget, man kan blive dømt for. Der er meget lidt ramasjang og regnbuehyl over noget, der begynder med mono, og det kommer hurtigt til at lyde lidt ensomt. Monolog, monolyd, monoton, mononukleose. Ikke specielt feststemt.

I virkeligheden dækker det bare over, at vi ikke har et åbent forhold. At vi først og fremmest er os to sammen – også seksuelt.

Nu er det selvfølgelig heller ikke særligt svært at være tilhænger af monogami, når ens kæreste er ni år yngre og 900 gange mere lækker end en selv. Men han har det utroligt nok på samme måde med mig, og vi har endda været gift i fire år. Vi har talt om det: Det åbne forhold har været oppe at vende i homosamtalekøkkenet. Han er bange for, at jeg lader mig følelsesmæssigt involvere, hvis jeg spreder ballerne for en anden, og jeg er alvorligt bekymret for, om han vil have langt bedre sex med en yngre, toptunet hottie, hvis akrobatiske formåen er lysår fra min realistiske rækkevidde.

Læs resten af en monogam bøsses bekendelser her
[issuu width=420 height=280 embedBackground=%23ffffff pageNumber=39 shareMenuEnabled=false showHtmlLink=false backgroundColor=%23222222 documentId=121009135632-f2434391b4524f089f16056ec4449f45 name=issue9_sex username=proud_dk tag=bisexual unit=px v=2]

1 Response

  1. Anonymous Nobody

    Som forfatteren selv er inde på, så handler monogami for mig at se i højere grad om frygt og ejerskabsfornemmelser. Frygt for at miste, frygt for at blive overgået, frygt for at ens “ejendom” (kæreste) bliver frarøvet en.

    Til det kan jeg kun sige, at jeg tror de fleste forhold ville blive stærkere af at være åbne. Hvorfor? Jo, fordi man i så fald har modstået de faldgrupper og farer som et åbent forhold indebærer. Er kærligheden ikke stærkere end at den kan modstå dét, så var det måske bedre om den slutter først som sidst. Et forhold er ikke eksklusivret over en andens krop, det er gensidig tillid, respekt og forståelse.
    At least for me..