PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

3
feb

Du har aldrig mødt den rigtige pik!

Foto: Karoline Lieberkind

Det er én af de mest nedladende og måske typiske fordomme, lesbiske kvinder kan møde i Danmark. Ordene kommer fra dramatikeren Abelone Koppel, en af kvinderne bag en ny, original forestilling om lesbisk livsstil. Du kan se den på Vela Gay Club i København i marts 2012.

Bag står Københavns homoteater, HiLS DiN MOR, som vi første gang mødte under Copenhagen Pride 2012. Dengang med den gratis forestilling Edderkoppekvindens Kys 2. Nu er de tilbage og giver to kolde fra homokassen. Takket være støtte fra Statens Kunstråd kan du opleve forestillingen Lebbe Love ganske gratis ved flere lejligheder, første gang 8. marts (Kvindernes Internationale Kampdag).

Lebbe Love præsenteres som en skarpskåren, humoristisk og musikalsk monolog. Omdrejningspunktet er – surprise – at elske kvinder og have sex med kvinder. Ambitionen er blandt andet at sætte gang i ligestillingsdebatten, og skuespillerinden Lykke Scheuer stiller sig hudløst ærligt til rådighed i fordommenes boksering.

HiLS DiN MOR skriver blandt andet om forestillingen:
“Et sjældent livssyn præsenteret på den danske teater scene, fortalt i en montage form om lesbiske hverdagsglimt. Lebbe Love er beretninger om brutale overfald efter ungdommens første kærlighedskys, om kæresteparrets private sfære, der konstant bliver brudt af mænd, der bare gerne vil være med, spring ud historier, hadforbrydelser, kærlighedssorger, seksuelle oplevelser, ensomhed, alderdom og død. Om de tragikomiske veje til selverkendelse, om fordommene fra omverden og de interne fordomme i det lesbiske miljø.”

Spilleplan for de provokerende lysbilleder fra et lesbisk liv:
08.03.2012 – 10.03.2012
13.03.2012 – 17.03.2012
20.03.2012 – 23.03.2012

Alle dage kl. 19:30

SPILLESTED
VELA GAY CLUB
Viktoriagade 2-4
1655 København V

Entré: GRATIS

Dramatiker: Abelone Koppel
Instruktør: Pauli Ryberg
Medvirkende: Lykke Scheuer
Musik: Lisbeth Rysgaard

Følg HiLS DiN MOR på Facebook eller via teatrets hjemmeside hilsdinmor.dk