PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

29
nov

DJ-duo: Vi har homokant uden Gloria Gaynor

af Lasse Berg

Fra artiklen “Nattens Spillemænd”
Læs hele artiklen her

Det er begrænset hvor meget queer, der er i disco, konstaterer Kenneth Cockwhore. Alligevel er det i dét paradoksale krydsfelt, han befinder sig, når han er ude at spille med sin kæreste, DJ Macho.

«Jeg tænker ikke over det. Hvis det lyder godt, lyder det godt. Jeg er ligeglad med, hvor queer det er. Vi har homokant, uden at det bliver Gloria Gaynor,« siger Kenneth Cockwhore.«Vi spiller disco blandet med nu-disco og lidt tidlig house – bare ikke Abba og Bee Gees«, forklarer han. «Og så har vi den regel, at vi altid skal have et Grace Jones-track. Hvis en DJ spiller Grace Jones, er han en god DJ,« lyder beskeden.

Forbilledet er den legendariske og dekadente natklub Paradise Garage, festcentral i New York fra 1977-1987.

Rollefordelingen er sådan, at Cockwhore vælger numrene, hvorefter Macho mixer dem. Det var også sådan, det hele begyndte. «Folk ville hele tiden have musiktips af mig og foreslog, at jeg begyndte at DJe,« siger Kenneth Cockwhore. Siden har de to spillet på Culture Box, Jolene, Warehouse 9, Kifak, TUNA, Ideal Bar på Vega, på V58 i Aarhus og i Unga Bunga.

Og hvad med navnet? Det lidet svigermor-venlige kunstnernavn er et levn fra kunstgruppen Crackwhoremodels, som Kenneth var medlem af.«Jeg skulle bruge et solo-navn, og så er det sjovt, og folk ved, hvad det kommer af.«

Fra artiklen “Nattens Spillemænd”
Læs hele artiklen her