PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

28
jan

Det flydende menneske

Foto: Martin Ballund

BISEKSUEL. Katrine er kæreste med Jesper. Hendes ekskæreste hedder Victoria. Katrines mor forstår ingenting, og hun er ikke den eneste.

Når hun skal beskrive sin egen seksualitet, holder Katrine sig helst fra definitive udmeldinger.

»Biseksuel er vel den kasse jeg passer bedst i. Men når man kalder folk »biseksuelle«, insisterer man på, at der kun findes to køn og jeg har en idé om, at der kan være alle mulige variationer af køn. Når jeg ikke har mødt nogen med en tredje variation, kan jeg jo ikke sige, om det ville være noget for mig eller ej.«

Katrine Knudsen er 29 år, bor i Aarhus og er netop udklækket cand.mag i kognitiv semiotik – et studie i tænkning. Hun bruger blandt andet sin tid på at søge jobs, skrive prosa og hygge sig med kæresten Jesper. Siden gymnasietiden har Katrine vidst, at hun ikke kun var til mænd, men indtil hun nåede midt-20’erne havde hun kun drengekærester og blev af omverdenen betragtet som heteroseksuel. Men så mødte hun en pige, som hun syntes virkede interessant.

»Det kunne jeg godt,« tænkte Katrine, og så fandt de to sammen.

Omverdenens reaktioner var positive, men mange kunne ikke helt forstå, at Katrine nu var »gået over til den anden side«. I manges øjne måtte Katrine med sin nye adfærd være sprunget ud som lesbisk. »Mange tænkte: Nåå, så var det jo derfor, at det ikke gik med den tidligere kæreste,« fortæller hun.

Andre havde teorier om, at Katrine blot var i en fase, som skulle udleves. »Det folk havde sværest ved at rumme var, at man kunne høre til begge »lejre«.«

Misforstået blandt homoer
Netop forståelsen for at en person kan være til både sit eget og det modsatte køn, halter i dagens Danmark, oplever Katrine. Hun har ofte fået skudt i skoen, at hun er forvirret – både af homo- og heteroseksuelle.

Katrine kommer ikke meget i homomiljøet i Aarhus, men hendes indtryk er, at det er ret tightly knit.

Læs resten af Katrines historie her