PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

10
sep

Den sidste store sportsgren uden åbne bøsser

af Dea Daily
fra artiklen “Sport for åbne skabslåger”
Læs hele artiklen her

Mens man kan finde navne på adskillige lesbiske ishockeyspillere, Erika Holst, Ylva Lindberg og Sarah Vaillancourt for at nævne eksempler, står det straks sværere til blandt bøsserne. Der fandtes så vidt vides to homofyre, som dyrkede den kølige sport. Ingen af dem nåede at fylde 30 år, men det må tilskrives skæbnen, og ikke hverken deres seksualitet eller hang til semivoldelig kamp om en puck.

Brendan Burke var søn af Brian Burke, overhoved i Toronto Maple Leafs og USAs olympiske hockeyhold. I november 2009, 20 år gammel, sprang Brandan ud som homoaktivist og bøsse – og var selv en spirende hockey-manager i universitetsmiljøet. Burke siges at være den person tættest på NHL, der nogensinde er sprunget ud som bøsse. Han mistede livet tre måneder senere i en tragisk bilulykke.

Svenske Peter Karlsson nåede lige at fylde 29 år, før han blev brutalt stukket ned i 1995. Morderen, en 19-årig nazisympatisør, forklarede selv, at den professionelle ishockeyspiller lagde an på ham, og at det var årsagen til overfaldet. Han fik otte års fængsel.

Læs hele artiklen “Sport for åbne skabslåger” her.
Den fortæller også historierne om 5 andre sportshomoer gennem tiderne

Historien er fra PROUD! Magazine #4. Køb det på tryk her