PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

14
jun

Dansker regnbueficerer fodgængerfelt i L.A.

Foto: martinduvander.com

Den danske kunstner Martin Duvander har givet den årlige West Holly Wood Pride i Los Angeles lidt ekstra kolorit. Fodgængerfeltet over Santa Monica Boulevard ligger nu malet i alle regnbuens farver.

“Krydset er en del af Route 66 og selve hjertet af homorettighedskampen i Los Angeles. Det er her, folk har samlet sig gennem tiderne for at demonstrere og vise opbakning, så jeg er meget stolt over at få lov til at udfolde mig på en så fornem plads,” fortæller Martin Duvander til PROUD!

“Jeg fik idéen idet jeg så de hvide felter som et blankt lærred. Perfekt til et maleri. Men jeg ville gerne bruge det som et statement, som gjorde indtryk.”

Se flere billeder af fodgængerfeltet.

Ét er, at regnbuefarvede fodgængerfelter i den travle gade er et fedt syn. Vi har set det gjort tidligere i Tel Aviv. Men budskabet er det afgørende, siger kunstneren, som har boet i USA i en del år:

“Jeg er straight – det her er en kamp for os alle. Jeg er ærligt talt træt af visse politiske grene i det amerikanske samfund, der findes yderst ekstreme holdninger herovre, for at sige det mildt. Det er grundlovsstridigt i USA, at loven ikke giver alle de samme fordele. Jeg mener, at det er dybt forkert, at en gruppe mennesker ikke har de samme rettigheder som andre alene fordi, nogen finder deres kærlighedsforhold forkerte.”

Læs mere om projektet og hvordan du støtter Martin Duvander her.