PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

13
sep

Dansk drama er fluen på væggen i pigeværelset

I dag har ungdomsfilmen You & Me Forever Danmarkspremiere. Bag kameraet har instuktøren Kaspar Munk formet historen om tre teenagepiger i et selvudviklende trekantsdrama. PROUD! har taget en snak med Munk om spillefilmen, der er hans anden. Også i debuten, Hold om mig, rettede han linsen mod den yngre del af befolkningen.

”Jeg ser ungdommen som en nærmest sitrende periode,” fortæller Kaspar Munk. ”I mange andre ungdomsfilm er det ofte de udstødte, kriminelle, rige eller stigmatiserede unge, der portrætteres. Men jeg synes det er spændende at tage fat i helt almindelige unge og deres problematikker i forhold til at finde sig selv – både følelsesmæssigt og erotisk.”

Har du set traileren til You & Me Forever, kunne du måske også lure undertoner af noget genkendeligt lesbisk i samspillet mellem slyngveninderne, Laura og Christine. Det springer dog ikke i øjnene som det vigtige på enhver filmseer – eksempelvis ikke PROUD!s egen anmelder – og det har Kaspar Munk hørt før:

”Det er sjovt. Der er meget stor forskel på, hvor meget fokus dén del af historien får. Der er unægteligt homoerotiske undertoner i filmen. Nogen fanger det, andre gør ikke,” siger han.

Men for Kaspar har den seksuelle søgen været et væsentligt led i hovedpersonernes udvikling.

”Jeg ser det som en del af en identitetsskabende proces for pigerne, men der er ingen endelig erkendelse af nogen bestemt seksualitet. Jeg ville ikke sætte seksualiteten i en boks, for så ville det bliver overskriften på filmen. Det handler mere om åben seksualitet, om at finde sig selv og sin identitet som kvinde og seksuelt væsen.”

Kaspar kastede sig over projektet You & Me Forever uden penge og hovedsagligt drevet af et ønske om at arbejde frit og med disse tre unge skuespillerinder som han, på forskellige planer kendte i forvejen. Arbejdet er foregået hovedsageligt uden manus og replikker, hvor store dele af historien er improviseret frem og udsprunget fra pigernes eget arbejde med karaktererne. Instruktøren fortæller, at det har været en spændende og provokerende oplevelse for dem alle sammen:

”Julie, der spiller Laura, har arbejdet rigtig meget med disse pige-kærlighedfølelser og har kunnet genkende mange elementer, selvom hun til hverdag er i et heteroseksuelt forhold,” siger Kaspar Munk. ”Her er det det udforskende og følelsesmæssig, der er det styrrende, og ikke det kønsspecifikke.”