PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

24
okt

Countrymusiker springer ud i ny tåreperser

FILMANMELDELSE: Wish Me Away
MIX Copenhagen

Wish Me Away er en dybt inspirerende dokumentarfilm, som giver et personligt og intimt indblik i countrymusikeren Chely Wrights liv. Hun er den første stjerne inden for countrymusik, som springer ud som åbent homoseksuel.

Chely Wright er kristent opdraget og har et dybfølt forhold til Gud. En bøn, som har fulgt hende gennem hele livet, er denne: ”Kære Gud, jeg skal nok være god, så længe du tager denne synd fra mig med tiden.” Hun har nemlig, siden hun var 10 år, vidst, at hun er tiltrukket af kvinder.

Den unge pige lægger al sin kærlighed i countrymusikken og opnår stjernestatus i branchen, men efter at have holdt sin seksualitet skjult i over 30 år og fundet sig selv med en ladt pistol i munden, beslutter Chely sig for at springe ud. I tre år følger filmskaberne hendes kamp hen imod et punkt, hvor hun er klar til at satse alt for at leve et autentisk og helt liv. Hun skal nemlig ikke alene springe ud over for sin dybt kristne familie, men også over for sine mange fans i det yderst konservative countrymiljø. Nedtællingen til den nøje planlagte dag begynder.
Wish Me Away er en gennemført dokumentarfilm, som berør hele følelsesregisteret. Med en klump i maven føler du både vrede, latter og tårer presse sig på, mens du følger Chely i hendes personlige videodagbog i den nervepirrende nedtælling.

”There is nobody quite as mean as people being mean for Jesus,” udtaler Chelys åndelige vejleder. Særligt inspirerende er Chely, fordi hun trods modstanden fra sine kristne medmennesker formår at udleve det kristne budskab på smukkeste vis og løfte det op på et endnu højere plan gennem sin varme og harmonisøgende personlighed.

Med denne respektindgydende historie vinder Wish Me Away indpas hos alle homoseksuelle såvel som heteroseksuelle hjerter. Filmen behandler et aktuelt emne, som er alle mennesker vedkommende. Derfor fortjener den intet mindre end topkarakter.

5 af 5