PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

16
okt

Bybusser får regnbueflag under Aarhus Pride

Aarhus markerer mangfoldigheden, når de århusianske bybusser næste år får regnbueflag på under Aarhus Pride.

Dannebrog på den ene side og regnbueflaget på den anden. Sådan kommer bybusserne i Aarhus næste år til at markere Aarhus Pride, når kulturarrangementet afholdes for tredje år i træk lørdag den 24. maj.

Regnbueflaget har siden 1978 været et internationalt anerkendt symbol for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Flaget bruges i dag over hele verden til at hylde mangfoldigheden.

Det er borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S), der står bag tiltaget med flagene.

“Aarhus Pride er en vigtig begivenhed for vores by, og det vil vi gerne markere med regnbueflag på busserne. Den mangfoldighed, vi har i Aarhus, er ikke en selvfølge, og derfor mener jeg også, at vi skal fejre mangfoldigheden, hver gang vi har muligheden. Det er netop en styrke for vores by, at vi har plads til forskellighed, også når det gælder seksuel orientering og kønsidentitet”, siger Jacob Bundsgaard.

Hos Aarhus Pride vækker borgmesterens tiltag stor begejstring.

“Vi kan næsten ikke få armene ned over, at der nu kommer regnbueflag på busserne. Det er virkelig et fantastisk signal, som borgmesteren og vi som by sender. Nu får man også uden for Ringgaden et synligt bevis på, at her i Aarhus byder vi alle velkommen, uanset om man er lesbisk, bøsse, biseksuel eller transperson. Det er netop det budskab, vi arbejder for”, siger Martin Møller Aamand, talsmand for Aarhus Pride.

Udgifterne til regnbueflagene betales af Aarhus Kommune, og kommunen er allerede i dialog med Midttrafik, som står for driften af bybusserne i Aarhus.