PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
aug

Breum: Bøsserne skulle lige prøve mig af

Af Tine Kristensen

På hitlisterne, i radioen, på natklubberne og på fredag også bag dj-pulten på Pride Square. Morten Breum er allevegne, og forud for det elektroniske house-step-brag ved Copenhagen Pride mødtes PROUD! med den populære pladevender og producer.

Det sker tilfældigvis på en ret stor dag for Morten. Han møder os veloplagt, nypudset og tydeligt forventningsfuld. Om seks timer skal han spille på Bøgescenerne på Danmarks Smukkeste Festival, og da han kommer fra Aarhus er det en særlig situation. For første gang nogensinde kommer hans nærmeste familie nemlig og blander sig med publikumsskaren – endnu et incitament til at være helt skarp bag pulten. Blandt andet derfor har han været god ved sig selv med både løbetur og fitness tidligere på dagen fortæller han.

Kort efter Skanderborg venter der den eftertragtede electronica-smed et andet, spændende job. Regnbuefesten på Rådhuspladsen lørdag aften.

“Jeg glæder mig helt vildt. Jeg elsker homofester. Især bøsserne er vilde med house, så de er sjove at spille for,” fortæller den 29-årige dj.

Morten Breum har i flere år været med til at sætte musikdagsordenen til mange af miljøets fester. I begyndelsen var reaktionerne på hans tilstedeværelse som hetero meget blandede.

“Fyrene skulle lige prøve mig af og se om sådan en heterofyr nu også kunne klare mosten. Så snavede de foran pulten og den slags. Men de opdagede hurtigt, at jeg var bedøvende ligeglad,” fortæller han om sine første jobs på det hedengangne Pan. “Pigerne var vant til en DJ, der hed Helle (Zebitz, red.), så de så mig utroligt meget an.  Men da de fandt ud af, at jeg ikke forsøgte at lægge an på nogen af dem, tøede de lige så stille op.”

I Pan-tiden oplevede Breum også en del af den interne homo-fnidder, der af og til kan opstå. Men nu, hvor han hovedsagligt optræder ved store events som Priden og DIP, får han det bedste af to verdener; den gode festenergi og homoernes frisind. Hans egen fordomsfrihed fejler absolut heller ikke noget: “Jeg har spillet på K3 til fester med mandestrip, dildoer og den slags. Selvom jeg ikke tænder på det, så tænder det mig heller ikke af,” bemærker han.

Hvordan Morten er blevet en yndling for især bøsserne kan han kun gætte på.
“Jeg ved godt, at jeg fremstår rimeligt meteroseksuel og det skal jeg ikke benægte giver ekstra point hos fyrene” siger han med et glimt i øjet. “Men frem for alt tror jeg, at de kan mærke, at jeg har det naturligt afslapper med at færdes i miljøet og at jeg elsker at spille for dem. For mig fremstår homoseksuelle som livsnydere,” siger musikmageren og understreger, at Priden er én stor pøl af positivitet.

“Priden er god for København. Den viser, at det er en by med højt til loftet og plads til mangfoldighed.”

14 dage efter Priden begiver den dygtige DJ sig mod New York for at lægge sidste hånd på et nyt album, der udkommer til november.

1 Response

  1. Lars Haar

    Man må sige han er godt medie trænet, fremstår virkelig som en sympatisk fyr. Og ikke mindst DK’s bedste pladevender!