PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

3
aug

Bøssebold sættes sikkert i kassen

FILMANMELDELSE: Balls

Engang elskede jeg sportsfilm á la Mighty Ducks. De er cirka lige så finkulturelle og mentalt stimulerende som en Mælkesnitte, men det vækker en primitiv glæde at se den lille og hurtige give de store og dumme smæk. Efter at have slæbt mig selv igennem The Iron Ladies og Kick Off mistede jeg dog lysten til nogensinde at se en svans i shorts igen. Og muligvis lidt til at leve. Heldigvis var Balls stadig tilbage i stakken.

Ecki er målmand. Han misser den afgørende redning i den afgørende kamp, drikker sig piv-stiv og snaver en medspiller foran hele holdet. Dét var så den fodboldkarriere. Han ryger af holdet og stikker af til Dortmund – som man jo gør, når alt andet fejler – men inden han forlader byen, erklærer han krig mod eks-holdet. På fire uger skal han samle 11 fodboldspillende bøsser til et altafgørende show-down i sin hjemby.

Alt er skruet sammen som det forventes i en ægte ”underdog”-film. De 11 spillere fra samtlige yderpoler af homospektret skal gå så grueligt meget igennem inden skæbnekampen. Der er skabe, der skal springes ud af, familieforhold, der skal reddes og personlighedsdefinerende beslutninger, der skal tages.

Nej, det er ikke første gang vi har set en bold som denne rulle over græsset, men filmen er velspillet og fungerer generelt godt.

4af5_web

2 Responses

  1. Janus

    Er det ikke sådan cirka 110% samme synopsis som til Strákarnir Okkar (også kendt som Eleven Men Out)?

    Eller var Ottar Þór måske angriber i stedet for målmand?

  2. Janus

    Rettelse:

    Ser nu at Männer wie Wir faktisk er fra 2004, så den er et år ældre end Strákarnir Okkar. My bad. 🙂