PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

16
sep

12-årig i bikinikonkurrence

FILMANMELDELSE: Franswa Sharl
BUSTER Filmfestival 2011

Den australske kortfilm Franswa Sharl er baseret på en virkelig historie og giver et livsbekræftende portræt af en søn, der nægter at ligge under for sin fars stereotypiske forventninger til ham.

To familier holder ferie sammen på Fijiøerne. De to fædre forventer begge meget af deres ældste sønner. I stedet for at lytte til drengenes behov og talenter, vædder fædrene om, hvem af deres sønner, der klarer sig bedst i forskellige indbyrdes dyster. Den 12-årige Greg lader den anden families søn vinde med bevidstheden om, at han ønsker at opnå sin fars accept med noget, han selv kan stå inde for og tror på.

Greg viser sig at være god til at synge og en aften, hvor begge familier er samlet, underholder han de andre børn og mødrene med sine talenter. Men faderen ryster skuffet på hovedet – han forventer mere af sin søn. Det berører tydeligt Greg, der brændende ønsker sig accept fra både sin far og jævnaldrende. Da det forlyder at skønhedskonkurrencen Mrs. Fiji afholdes, bryder rebellen pludselig frem i Greg. Han vælger at stille op i bikini under navnet Franswa Sharl. Han har fået nok af at blive påduttet hvem og hvordan han skal være ”en rigtig dreng”. Faderens bliver tydeligt chokeret over at se sin søn i skønhedskonkurrencen, men Gregs stråler af selvtillid og veltilpashed i den uvante situationen viser sig at løsne op i både Gregs forhold til sin far.

På en klar og underholdende måde visualiserer filmen den typiske acceptkonflikt, der findes mellem de fleste forældre og deres børn i de tidlige teenageår. Som mange andre, vil Greg ikke leve op til faderens urealistiske forventninger, men i stedet anerkendes og accepteres for, hvem han virkelig er. Og Callan McAuliffe, er charmerende og dygtig i hovedrollen som Greg.

4af5_web

Kortfilmen findes på denne dvd:[product id=”6035″]