PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

10
apr

Beskidt, men unik verdenspremiere

FILMANMELDELSE: Break my Fall

Hvis du evner at glemme, hvordan film almindeligvis ser ud og hænger sammen, og går til Break My Fall med åbent sind, så får du en interessant oplevelse. Hvis du foretrækker en poleret Hollywood-oplevelse med garanti for happy ending, så bør du måske springe denne film over. Vi så den til verdenpremieren i London.

Break My Fall foregår i den afsluttende fase af det temmelig dramatiske forhold imellem Liza og Sally. To lidt autonome typer, unge og en del af Londons undergrundsmiljø. De spiller i et punkband sammen, men hverken dét eller deres kærlighedsliv fungerer. Overhovedet.Filmen er i sig selv seværdig på grund af de unikke produktionsomstændigheder. Den er skudt på to uger i det faktiske homomiljø i London, budgettet er på under en halv million kroner, og kun få af de medvirkende er professionelle skuespillere. Alt emmer af low budget, kameraføringen er (selvfølgelig) håndholdt og dogmeagtig og alt i alt er ‘Break my fall’ en rigtig undergrundsfilm. En af hovedscenerne foregår til et rave party i London, og det var rent faktisk en rigtig fest, det lille filmhold bare kastede sig ud i.

Socialrealismen er tung og krydser flere steder tærsklen til det decideret deprimerende! Hvorfor kan de piger dog ikke bare slå op og komme videre?

Forholdet er destruktivt, småvoldeligt og ulykkeligt, og som tilskuer er det svært at forestille sig, at Liza og Sally nogensinde har været glade sammen. Det er én af filmens store svagheder, for jeg savnede at føle sympati med hovedpersonerne. Jeg kunne ikke se noget godt i deres forhold, og derfor nærede jeg ikke noget håb om, at de ville finde en løsning på deres 38.000 problemer til sidst – men det var måske heller ikke den debuterende instruktørs intention.

Der er masser af musik, stoffer og dysfunktionelle homoer i ‘Break my fall’. Et af de befriende lyspunkter er bøssevennen Jamie, som er god fyr og har lidt mere tjek på tingene end pigerne har. Ellers er spiralen nedadgående, og ligesom der findes feel good-film, findes der også feel-bad. Break my fall er én af dem, og jeg kan anbefale dig at se den, selvom skuespilspræstationerne halter lidt, og selvom den bliver lidt langtrukken i al elendigheden. For ‘Break my fall’ er en højst usædvanlig og på den vis forfriskende film om lesbisk kærlighed.

3 af 5