PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

20
feb

Berlinalens 10 queerkortfilm

FILMANMELDELSE:
Kortfilm nomineret til Berlinalens Teddypris

Berlinalen 2012

Zucht und Ordnung/Law and order
Et hudløst pinligt, ærligt og fascinerende portræt af to ældre bøsser, der i lædertrusse fremviser og afprøver deres sexlege-redskaber foran Jan Soldats snurrende kamera. Vi får det hele med, selv private småskænderier og hyppige tisseture.

A lazy summer afternoon with Mario Montez
Kitch og komik leveret af den legendariske Warhol-muse, Mario Montez. Han nyder en kølig sommereftermiddag vuggende i en robåd, mens han læser op af Joan Crawfords latterlige modetips.

Erotic Fragment no. 1, 2, 3
Særdeles eksperimenterende ultrakortfilm bestående af tre erotiske scener. De består hver af tre klip, der varer 30 sekunder, set fra tre forskellige tredjeklassesborgeres synspunkt i nutidens Thailand.

The man that got away
Homokliché og dudiliduty-musical om onkel Jimmy, der steppede sig igennem tilværelsen med det brændende ønske om hurtigst muligt at komme væk fra sin hjemegn: “This place is so gay and not in a good way”.

Loxoro – vinder af Teddy-prisen for bedste kortfilm
Mens Makuti, en midaldrende enlig kvinde, leder efter sin datter Mia, der er forsvundet, får vi et brutalt indblik i transidentiteternes livsforhold i Peru. Loxoro er de transseksuelles selvudviklede sprog.

La Santa
Fine, stemningsfulde øjebliksbilleder i denne kortfilm om 13-årige Maria, der helst vil være ligesom drengene. Hendes far håber inderligt på, at hun vil blive frelst, hvis hun deltager i den store procession som Jomfru Maria.

The Wilding
To indsatte i et fængsel for unge mænd deler celle og følelser for hinanden. Det falder ikke i god jord hos de andre indsatte – et indblik i en barsk og brutal virkelighed.

As they say
Far og søn er på fisketur, da sønnen bekendtgør sin homoseksualitet. En kendsgerning den fåmælte far får mere end svært ved at acceptere. Flotte stilistiske billeder overskygger den larmende stilhed mellem mændene.

Green Laser
Gennem et virvar af voice over, undertekster, interviews, animation, fotos, filmklip med mere forsøger en grønt klædt lasermand at give indblik i det politiske arbejde omkring Gaza Freedom Flotilla begivenheden i maj 2010.

7 Deadly Kisses
7 skægge og nyttige tips til hvordan man IKKE skal kysse kvinder.

De 10 kortfilm kendetegner alle en outsiderstatus, der ufrivilligt tillægges den, som ikke kan eller vil leve efter heteronormativitetens spilleregler. Men isolationen fra det overordnede samfund styrker også den enkelte og frembringer samtidigt nye stærke sammenhold og strukturer. Alle film ligger individuelt på forskellige niveauer, hvoraf især Zucht und Ordnung og The Wilding imponerer med deres hudløse, rå fortællinger. I Jan Soldats dokumentar om de to gamle bøsser, lægges der ikke skjul på noget, og i The Wilding kvæler man en klump i halsen, når homofobien truer med al sin vold og vrede.