PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

16
sep

Berlin Pride: Et LGBTQ-inferno af politik, sex, kultur og fest

Væsentligt større end Copenhagen Pride og en lille gnalling ved siden af Brasiliens gigantiske sammenkomster står Berlins homoparade solidt placeret midt i søskendeflokken. Optoget er bare ét element i den månedlange Berlin Pride Festival, der hver sommer tiltrækker politiske ildsjæle, pyntesyge queens, festliderlige fisting-fans og alt der imellem.

Du kan snildt bruge det meste af et års opsparet ferie på én event i Berlin. Når vores tyske ligesindede markerer sig, går det ikke ubemærket hen: Byen er svøbt i regnbuefarvet lyst og kærlighed i en hel måned.

»Det er lang tid!« medgiver Robert Kastl, som er direktør i Berlin Prides sekretariat.

»I begyndelsen havde vi en uge, og så har der siden 80’erne været tradition for, at de lokale klubber og barer laver deres egen gadefest ugen før. Der har været en naturlig udvikling, hvor flere og flere grupperinger og organisationer har lavet deres egne arrangementer omkring priden. Til sidst besluttede vi at kalde det hele for pride, men en måned er også det maksimale, vi vil favne over.«

Fra sidst i maj til sidst i juni kan du hvert år opleve et væld af kulturelle, politiske, festlige, sexede og generelt øjenåbnende events under Berlin Pride. Centralt står optoget, hvor cirka 500.000 mennesker til slut er samlet ved Brandenburger Tor.

Kom og vær med
Hver femte deltager i paraden er udlænding. Det inkluderer en del danskere, og du er velkommen både som tilskuer, gående aktivist eller med vogn og hele halløjet.

»Vi opfordrer folk til at registrere sig på forhånd, men det er kun obligatorisk for køretøjer,« oplyser Robert Kastl.

Ruten er 4,5 kilometer lang og starter på shoppingmotorvejen Kurfürstendamm, bevæger sig via Nollendorfplatz igennem Tiergarten og slutter ved Brandenburger Tor.

»Folks grunde til at være med er mange. Nogen vil demonstrere,« siger han og fægter aggressivt med en knyttet næve, »andre vil promovere sig selv, og det er også fuldt acceptabelt.«

Læs mere om og se billeder fra Berlin Pride i resten af artiklen her
[product id=”6342″]