PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

26
maj

Meget hype over en lang snaver

FILMANMELDELSE: Elena Undone

Hver gang der udkommer en film for det lesbiske publikum, laves der ti bøssefilm. Det efterlader kvinderne med voldsom filmhunger og skaber en uheldig tendens til at film nemt bliver ultrahypede af de helt forkerte årsager.

I tilfældet med Elena Undone skulle der ikke andet til end filmhistoriens længste lesbiske kys, for den første sløve køkkenkniv proklamerede, at den er ”the next great lesbian movie!”. Meget er den, men absolut ikke dét.

Historien om præstekonen Elena, der falder hovedkuls for den åbent lesbiske fotograf, Peyton, er sådan set en fin historie, udmærket filmet og viser overbevisende den intime spænding imellem to nydelige damer. Men filmen indeholder desværre også utroligt mange forstyrrende elementer.

Elenas utroværdige ven, der fungerer som en slags loveguru og ævler løs om ”soulementry” på voiceover, kunne jeg godt have undværet. Filmens forsøg på at portrættere konflikten mellem kirken og homoseksualitet temmelig karikeret: Elenas mands taler river unuanceret i lebbeørerne fra prædikestolen, og det kvindelige talerør for homohadske kræfter i menigheden er så animerede, at jeg sjældent har set noget lignende.

Prisen for Mest Fjollede Indslag gik imidlertid til underlægningsmusikken, da Melissa Etheridge fortolket på panfløjte valgte at vise sit grimme ansigt. Alt i alt ødelæggende elementer i en ellers okay underholdende historie. Og ja, det halve udråbstegn er for kysset!

2enhalvaf5

[product id=”5453″]