PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

7
dec

Alt er OK, når Anne Linnet siger det

Af Anne O’manne

ANNELYSEN: Hvordan skaber man et langtidsholdbart popfænomen i beskedne Danmark? Læderjakke, skovskiderdans, herre- og dametække, politisk bevidsthed og sans for den gode molodi skader i hvert fald ikke. Annelysen går i metamode og annelyserer fænomenet Anne.

Jeg var ikke ret gammel, måske 8 år, da jeg sad på et tæppe i Botanisk Have i Aarhus sammen med min familie. Få meter væk sad en anden familie med mor, far og to børn.

Forældrene var pinlige hippietyper som mine egne – faktisk var de endnu værre end mine vestjyske forsigtighippier. Faderen havde langt bølget hår og skæg. Den lille pige kravlede rundt på sin mor, som sad med løst flagrende hår og et ansigtsudtryk, der fik mig til at tænke på de kloge høvdinger i indianerfilmene.
”Det er Anne Linnet”, sagde min mor, mens hun helt uden succes forsøgte at skjule, at hun var imponeret over at se en kendt.

Jeg kan stadig huske wow-følelsen. Jeg havde dog ingen anelse om, hvem denne Annel-innet var (min mor fik det til at lyde som ét langt navn), men hun var berømt. Jeg havde set en berømt person i virkeligheden. Det var noget af det bedste pralestof henne i 2. klasse.

Jeg, og de andre fra klassen, vidste dog først, hvad hende der Annel-innet gik ud på, da vi et par år senere så vores musiklærerinde sprælle af begejstring over noget, hun kaldte Shit & Chanel. Og vi skulle synge en sang, der hed Smuk og Dejlig. Vi gjorde det skingert, og jeg ville hellere havde sunget noget med Shubidua.

Der gik flere år, hvor Annel-innet på sin rolige og jordnære facon dryssede sine sange ud over mit liv, og pludselig var jeg en skrøbelig teenager, der fik skubbet Marquis De Sade ind i øregangene. Ydrk!

Jeg kunne godt høre, det var noget med sex. Bvadr! Min uskyldige Annel-innet var blev til en kvinde med en seksualitet.

Læs mere om Selveste Anne Linnet, pisk og Toppen af Poppen i resten af Annelysen her

Læs mere om danske LGBTer i musikmiljøet i PROUD! Magazine #5 her