PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
dec

AIDS er ikke bare “et Afrikaproblem, som Bono må løse”

ANNELYSEN. Fyrene døde på stribe førhen, og vi udviklede en angst for, at offentlige toiletter kunne gøre os dødeligt syge. Det er heldigvis overstået, for AIDS er et »dengang«-fænomen. Hvad har det med nutids-os at gøre?

Det var i begyndelsen af 90’erne. Jeg havde en Levi’s denimjakke, som jeg elskede. Den udstrålede rigtighed. På højre lommeflap havde jeg en lille rød sløjfe siddende. Den var fin og dekorativ med guldkant, og i samarbejde med min moderigtige jakke, fortalte den mine omgivelser, at jeg var et rigtigt, godt og empatisk menneske, der mente, det var synd for dem, der havde AIDS.

Jeg gik meget op i det, selvom der ikke var nogen i min semistore homo-omgangskreds, der var ramt af sygdommen. Men alle kendte nogen, og angsten hang i luften, når der blev snakket om det. AIDS var det værste, for AIDS var ikke kun en dødelig sygdom. Det var også en sygdom, der fangede de ramte i en modbydelig tung sky af skam og fordomme.

Dengang havde vi først lige lært, at HIV ikke var AIDS, og den mundfuld var så stor, at vi stadig var lidt forvirrede omkring det der med smitten. Bevares, de sagde, at man ikke kunne blive smittet ved at bruge samme toilet, men var de nu sikre? Og hvad, hvis de ikke vaskede hænder? Og hvad, hvis de hostede på os? (Berørings)-angsten var der stadig.

Læs resten af Annes AIDS-opsang her
[issuu width=420 height=280 embedBackground=%23ffffff pageNumber=35 shareMenuEnabled=false showHtmlLink=false backgroundColor=%23222222 documentId=121009135632-f2434391b4524f089f16056ec4449f45 name=issue9_sex username=proud_dk tag=bisexual unit=px v=2]