PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

12
aug

Aarhuspiger elsker en god pibe tobak

Sport er mange ting. For vi, der kan komme i tvivl om det, er den tilbagevendende olympiade i fjernsynet en fin reminder og horisontudvider hvert fjerde år.

Noget vi endnu har tilgode at se ved de Olympiske Lege er dog langtidspiberygning! Disciplinen blev heldigvis holdt i hævd ved Smukfest Mesterskaberne i Skanderborg. Her arrangerede Aarhus Pige Pibelaug en fair og skarp konkurrence for festivalgængerne.

“Lad gløden vandre – ikke ryge for aggressivt. Doping tillader vi i små mængder, og I må gerne ringe efter en ven. I må gerne ryge cigaretter imens, hvis I ikke synes, I får nikotin nok. Det kan godt lade sig gøre,” lød det blandt andet fra dommeren.

De garvede rygertøser stillede majspiber, tændstikker og tobak til rådighed for 20 mænd og to kvinder i første heat. I henhold til gældende regler ved DM havde de fem minutter til at stoppe piben og ét minut til at tænde. Allerede her starter udskilningsløbet. Knækker tændstikken, er du buttfucked.

En hård sport
Aarhus Pige Pibelaug er ikke en formelt stiftet forening, men en gruppe af syv kvinder i 20’erne, der holder meget af piberygning – både for det sociale og det sportslige:

“Det kommer af, at vi alle har forældre, som ryger pibe eller har gjort det engang. Det var hyggeligt, og da vi for tre år siden manglede et tema til vores lejr på Smukfest faldt valget på piberygning. Dengang kaldte vi os Dykes with Pipes. Vi har ganske vist kun Lea, men vi ville gerne have et navn, der tiltrak sig opmærksomhed!” fortæller talskvinde Anne Jensen.

“I begyndelsen røg vi pibe for sjov, men undervejs er det blevet seriøst. Op til DM har vi øveaftener, hvor vi tager tider, men vi ryger mest i forbindelse med øl, fordi det er sådan en hård sport for munden.”

Gerne flere kvinder med pibe
Danmarksrekorden i langtidspiberygning blev sat i 2006 og lyder på tre timer og 16 minutter. Den er sat af en mand, idét Danmarksmesterskabet i piberygning næsten udelukkende tiltrækker mænd. I Skanderborgs konkurrence har fem deltagere mistet gløden efter to minutter, mens resten babber lystigt videre.

“Hvis I sidder og tænker: uha, det her er ikke godt for mig at ryge pibe, så skal jeg skynde mig at sige, at det ER det. Det er påvist, at piberygning forbedrer livskvaliteten med 20 procent. Det siger lægen,” oplyser dommeren.

Pibebanden fra Aarhus gør hvad de kan for at guide novicerne ved langbordet, men efter 46 minutter sidder kun én mand tilbage med røg i kolben. En udmærket tid, men nem for Aarhus Pige Pibelaug at stikke, hvis det sku’ vær’ det. De kan endnu ikke hamle op med mændene ved de officielle mesterskaber, men respekt – det nyder de.

“Lige fra starten var de meget begejstrede for, at vi kom og var med. Jeg har det indtryk, at de gerne så flere kvindelige piberygere. På værtshuse kan der godt være fyre, der synes, det er noget sært noget at se en flok piger med piber. Men responsen er overvejende meget positiv,” siger Anne Jensen.

Læs mere om Aarhus Pige Pibelaug på Facebook her

[nggallery id=19]

1 Response

 1. carsten engedal

  Ja en meget god artikel.
  Hvorfor skulle kvinder ikke
  ryge pibe?
  Det var før i tiden
  mænd der røg pibe.