PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
maj

Aarhus Pride protesterer mod reggae

Protest mod opfordring til drab: Aarhus Pride inviterer til fredelig demonstration imod den homofobiske reggaemusiker Capleton fredag den 24. maj kl. 19:30 foran spillestedet Voxhall, Vester Allé 15, i Aarhus.

Spillestedet Voxhall på Vester Allé 15 i Aarhus har den homofobiske reggaemusiker Capleton på programmet fredag den 24. maj. Capleton er blandt andet kendt for at opfordre til drab på homoseksuelle i sine tekster.

Capleton er tidligere blevet mødt med kritik for sine homofobiske sange. I 2007 underskrev han Reggae Compassionate Act (RCA), som indebar, at han skulle stoppe med at skrive og fremføre sine homofobiske synspunkter. Capleton har dog ikke levet op til denne aftale og har af samme grund fået aflyst adskillige af sine koncerter siden 2007, herunder en koncert i Schweiz i 2008 samt en hel koncertturné i USA i 2010.

Voxhall vil ikke forholde sig til kritikken
Aarhus Pride har spurgt Voxhall, om det er i orden at støtte en kunstner, der opfordrer til drab på homoseksuelle. Aarhus Pride har desuden gjort Voxhall opmærksom på, at Capleton ifølge flere kilder ikke har overholdt RCA-aftalen fra 2007.

Voxhall vil imidlertid ikke forholde sig til spørgsmålet. Voxhalls manager og booker, Tom Fjederholt, siger til Aarhus Pride, at spillestedet kun kan forholde sig til informationen fra kunstnerens agent, herunder at Capleton har underskrevet RCA-aftalen i 2007.

Aarhus Pride: “Vi er nødt til at protestere”
Hos Aarhus Pride ønsker man med den fredelige demonstration at protestere imod Capletons syn på homoseksuelle, som ikke hører hjemme i Danmarks næststørste by.

“Aarhus skal fortsat være en by, hvor der er plads til at være den, man er, og hvor man har lov til at forfølge sine egne drømme uanset køn, etnisk tilhørsforhold eller seksualitet,” siger talsmand for Aarhus Pride Martin Møller Aamand og fortsætter: “Det er nogle rigtig uhyggelige ting, Capleton synger om i sine homofobiske tekster, for eksempel opfordringer til vold og drab på homoseksuelle. Det er ikke et budskab, vi skal promovere i Aarhus. Vi er simpelthen nødt til at protestere imod den slags, når det kommer så tæt på.”

Alle, der ønsker at støtte op om den fredelige demonstration, er velkomne.

EU: Homofobisk vold er udbredt
Capletons syn på homoseksuelle indskriver sig i en frygtelig historie om vold, diskrimination og drab på homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner verden over – også i Europa. En helt ny undersøgelse fra EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA) viser, at hver fjerde (26 procent) af de 93.000 europæiske LGBT-personer, der deltog i undersøgelsen, er blevet angrebet eller truet med vold inden for de seneste fem år.

Derudover er 66 procent af respondenterne i alle EU-medlemsstater ifølge undersøgelsen bange for at holde en partner af samme køn i hånden på offentlige steder. For mandlige respondenter, der tæller både bøsser og biseksuelle, er det tal helt oppe på 75 procent.

Vis din støtte til mangfoldigheden og tilmeld dig til demonstrationen her.